Práve hráme

22/11/2022

Nocadeň pokrstili v Bratislave LP Nestrieľajte do labutí


Košická skupina Nocadeň pokrstila v pondelok v priestoroch bratislavského kníhkupectva Martinus vinylovú reedíciu úspešného albumu Nestrieľajte do labutí z roku 2006. Krstným otcom platne sa stal spevák Peter Nagy.

Album, ktorý vyšiel pred šestnástimi rokmi, sa takéhoto slávnostného aktu nikdy nedočkal. Svoj dlh voči nemu, ale aj voči fanúšikom, teraz Nocadeň splatili pri jeho vinylovej verzii. „Návrat vinylov nám pomohol splatiť jeden dlhoročný rest. Pred šestnástimi rokmi, kedy pôvodne vyšiel tento album, sme ho totiž nepokrstili. Vtedy nám pripadalo cool, neurobiť to. Vďaka tejto LP už môžeme mať čisté svedomie a nemusí nás to už ťažiť,“ prezradil Rasťo Kopina.

Voľba krstného otca bola vcelku jednoduchá. Pozvať si na pódium hudobníka, ktorého pesničky bratia Kopinovci intenzívne vnímali ešte v časoch, kedy sami ešte hudobníkmi neboli, bolo pre nich poctou. „Peter Nagy zohral v našom hudobnom vývoji veľkú úlohu. V čase, keď sme ako malí spoznávali hudbu, vrcholila „nagymánia“. Petrove texty mali vždy veľkú hĺbku, a aj práve preto sme si do jednej z našich skladieb požičali úryvok z jeho piesne,“ prezrádza spevák.

Zdroj: Tlačová správa
Zdroj náhľadovej fotografie: Katarína Orešanská / Tlačová správa

Nadácia Dobrý skutok