Práve hráme

14/11/2022

Talentovaná speváčka Ronie takto vzdala hold speváckej ikone Aaliyah, ktorá pred 21 rokmi tragicky zahynula


„Preneste sa so mnou do éry „dvetisícok“, kedy hudbou žil naozaj každý,“ takto vystúpila s prvou skladbou speváčka Ronie, ktorá sa inšpirovala svojimi idolmi a aktívne pracuje na albume, ktorý uzrie svetlo sveta už začiatkom roka 2023. Po skladbe Lonely prichádza s tanečnou skladbou, ktorú venovala jej hudobnému a fashion idolu – Aaliyah.

„Aaliyah bola pre mňa vždy ikona. Po hudobnej stránke som bola vždy viac „poppy“ a počúvala tie mainstreamovejšie speváčky. No Aaliyah bola pre mňa obrovská fashion ikona, ktorá, ako je vidieť aj na mojom štýle, ma veľmi inšpirovala. Milovala som jej vyžarovanie a ako bola ženská, no pritom v obrovských handrách a ako bola sebavedomá, drsná a jemná zároveň. Preto sa v texte objavilo aj jej meno ako prirovnanie k niečomu dokonalému. Jej tance v klipoch boli legendárne. Je to metafora na celú jej osobu, a preto som aj pesničku pomenovala po nej,“ ozrejmuje svoju inšpiráciu k skladbe Ronie.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„Hlavná myšlienka skladby je v skratke ženská sila! Celý text rozpráva o žene, ktorá si prešla vzťahom, v ktorom ju partner previedol citovým peklom až na úplne dno, ako sa z neho dostala, našla svoju vnútornú ženskú energiu a je hrdá na to, kým sa stala. A muž, ktorý jej nebol schopný dať nič, by dal dnes všetko za to, aby bol s ňou. Nazvime to jednoducho karma,“ opisuje námet klipu.

Videoklip vznikol od Illuminate Production, pod taktovkou uznávaného klipmakera Martina Miku. Hudobnú produkciu zastrešili dvatritridva. Ide o novú značku troch slovenských hudobných producentov – Martina Maxa Šrámeka, Mateja Mikloša a Adriana Líšku, ktorá pôvodne vznikla ako songwrittingová spolupráca producentov s novými a aj etablovanými menami na slovenskej scéne.

Aktuálna hudba ju neoslovila

„Cítila som, že chcem robiť niečo, čo mi je veľmi blízke. Hudba, ktorá bola aktuálna, ma veľmi neoslovila, a tak prišiel nápad, že urobím niečo nostalgické, ale v novom šate. Stále som chcela robiť také pesničky, ako moje obľúbené speváčky z detstva a teenage rokov. Tak sme sa rozhodli ísť týmto smerom a začali tvoriť album v duchu 2000´s. Presne pre ľudí ako som ja, ktorí si chcú pripomenúť detstvo a dospievanie alebo priniesť mladším generáciám to, čo formovalo mňa, a teda aj ľudí z mojej generácie,“ povedala mladá speváčka.

Ak nepoznáš túto brooklynskú R&B divu, herečku a modelku, po pozretí nového klipu ju budeš chcieť spoznať. Jej prvý album Age Ain’t Nothing But a Number vyšiel pod taktovkou R. Kellyho a na tom druhom One in a Million spolupracovala s Timbalandom a Missy Elliot. V roku 2000 si zahrala vo filme Romeo must die a singlom Try Again prispela tiež k soundtracku tohto filmu, za ktorý si vyslúžila nomináciu na Grammy Award v kategórii najlepší spevák R&B.

Zahrala si aj vo filme Queen of the Damned a jej tretí a posledný album Aaliyah bol vydaný v roku 2001. Speváčka, ktorá bola manželku R. Kellyho, v tom istom roku tragicky zahynula, no zanechala po sebe ikonickú hudbu a štýl, ktorý obdivujú mnohí.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: Tlačová správa
Zdroj náhľadovej fotografie: Tlačová správa

Nadácia Dobrý skutok