Práve hráme

30/08/2022

Vypočuj si emotívnu skladbu Cry Me a River v podaní husľového virtuóza Marca Rajta


Geniálny huslista Marco Rajt, ktorý je u nás, ale aj vo svete známy tým, že hrá rockové a popové hity v úprave pre sláčiky, sa rozhodol potešiť  fanúšikov. Prichádza s novinkou s erotickým podtónom! Tento raz nás hudobne ohúri svojím husľovým majstrovstvom v coveri k skladbe Justina Timberlakea Cry me a River.

Videoklip, ktorý k nej nakrútil, sa vymyká jeho doterajšej tvorbe. Nakrúcal ho v krásnych priestoroch hlohovského zámku a tamojšieho empírového divadla a po prvý raz sa na plátne bozkáva!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Marca Rajta prezývajú Vanessou Mae v nohaviciach, pretože vynikajúco ovláda hru na husliach a s obrovským temperamentom hráva rockové a popové hity upravené pre tento hudobný nástroj. Jeho koncerty sú vždy strhujúce, no v novinke Cry me a River však trochu spomalil.

„Produkcii Lexis Production, ktorá so mnou nakrúcala klip, som poslal viaceré skladby. Raz sme však na obede sedeli s režisérom Máriom Puzderom a začali sme sa baviť o určitých nápadoch na rôzne vizuály. Tam sme vymysleli hrubý základ vizuálu Cry me a river. Povedali sme si, že tam bude luxusné auto, šteklivý podtón, sexi dievča, no hlavne sme chceli, aby to malo dušu,“ vysvetľuje Marco Rajt.

Klip nakrúcali v nádhernom prostredí zámku v Hlohovci a tamojšieho empírového divadla. Marco v ňom prichádza na akýsi tajný bál, kde stretáva záhadnú ženu, odlišnú od účastníkov tým, že na tvári nosí striebornú masku. Všetci ostatní majú totiž masky biele.

„Vyberali sme si klasické a zároveň estetické priestory a pohrali sme sa aj so psychológiou farieb. Cez určité metafory (zlaté a strieborné ovocie) sme vytvorili krátku love story. Ja mám od začiatku na tvári zlatú masku. Zlatá farba značí extravaganciu, víťazstvo a vášeň. Strieborná farba je chladnejšia a spája sa s kultivovanou osobnosťou so silnými morálnymi zásadami. Vášňou, hrou na husliach a extravagantnou zlatou maskou si napokon získam pozornosť a nakoniec aj srdce striebornej dámy. Myšlienka je paralelou na to, ako aj osobnostiam so silnými morálnymi zásadami dokáže extravagancia pomotať hlavu,“ uzatvára huslista.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: Tlačová správa
Zdroj náhľadovej fotografie: Instagram

Nadácia Dobrý skutok