Práve hráme

25/07/2022

Ľúb ma takú, tak znie názov novej romantickej skladby od skupiny Funkiez, ktorú si okamžite obľúbiš!


Slovenská skupina Funkiez prichádza s nádhernou novinkou Ľúb ma takú! O text sa postarala speváčka skupiny Sasha Okálová, ktorá vyzýva všetky ženy, aby sa nemenili v snahe zapáčiť sa. Sasha však tvrdí, že tvoriť slovenské texty tak, aby zneli naozaj prirodzene a ešte vo funkovom štýle, nie je vôbec jednoduché.

„Žijeme dobu, kedy sú nám ženám podsúvané rôzne vzory, často úplne nesprávne. Máme pocit, že musíme vyzerať ako tá alebo oná, lebo to je teraz hot. Chceme byť dokonalé, chceme sa páčiť. A pritom zabúdame na to, že najkrajšie na nás je práve to, čo je prirodzené, a to nemyslím len fyzicky, ale aj duševne. Navyše, meniť sa kvôli niekomu a ísť tak proti sebe, to nikdy nemôže dopadnúť dobre. Keď s niekým tvoríme pár, tak preto, lebo ho milujeme a chceme ho takého, aký je. V zdravom vzťahu nechcú partneri toho druhého meniť,“ prezradila speváčka a textárka.

Slovenská skupina k novinke vytvorila aj vizuál. Ide o animovaný klip, ktorý sa oplatí pozrieť!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Skladba dostala aj obrazovú podobu. Funkiez sa po prvý raz rozhodli pre animovaný klip, za ktorým stojí režisérsko-scénáristické duo Radovan Marček a Lenka Mišincová z animačného štúdia Kreus film z Prahy. Na animácii sa spolupodieľali Tomáš Hájek a Tomáš Holub.

„Videoklip je vytvorený kombináciou rôznych animačných techník. Digitálnej koláže, stop motion animácie a reálneho videa. Hlavná postava je speváčka Sasha a ruka, ktorá symbolizuje muža. Klip sme vyrábali počas lockdownov, preto bola výroba komplikovanejšia ako za normálnych okolností. Každý člen tímu bol na inom mieste a celý projekt sme koordinovali online,“ vysvetľuje Robo Rist.

Zdroj: Tlačová správa
Zdroj náhľadovej fotografie: Instagram

Nadácia Dobrý skutok