Práve hráme

24/06/2022

Z krvilačnej rozprávky sa stala nechutná skutočnosť. Po prvom španielskom vlkolakovi zostalo 13 nevinných obetí


Manuel Blanco Rosamanta, prvý známy španielsky sériový vrah a údajne aj posledný španielsky vlkolak. Veril, že je prekliaty a práve čary boli príčinou jeho nekončiacej chuti po zabíjaní. Jeho vyčíňanie sa stalo súčasťou španielskeho folklóru. Ľudia si ho však pamätajú aj pod menom „The Tallow Man – Lojový muž.“ Z tuku svojich obetí totižto vyrábal vysokokvalitné parfumované mydlá, ktoré ďalej predával. Kráľovná Isabella II. mu však udelila milosť. Dôvodom bolo skúmanie jeho psychického stavu, ktorý dnes poznáme pod názvom lykantropia.

„Všetci už o ňom niekedy počuli: v hrôzostrašných rozprávkach starých materí, v historkách, ktoré si v krčmách pošuškávali vystrašení drevorubači: o roztrhaných telách a krvou postriekaných skalách; o lepkavých vnútornostiach, ktoré sa ťahajú dolu dolinou ako slizké hady; o krvavej hostine plnej do špiku ohryzených kostí. A teraz je tu. Sedí pred nimi a je súdený za trinásť vrážd.“

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Podcast Nezhasínaj! nie je vhodný pre poslucháčov mladších ako 18 rokov, ani pre citlivé povahy. P.S.: Báť sa je povolené!

Ponorte sa s nami do príbehov podcastu Nezhasínaj! – skutočnosti inšpirované legendami, pri ktorých neplatia zákony prírody ani ľudská logika. Príbehmi hrôzy vás bude sprevádzať herec Marek Majeský.

Všetky časti podcastu Nezhasínaj!
Mobilné aplikácie Rádia Expres