Práve hráme

22/06/2022

Trojdielny severský špeciál Kriminálnych spisov odhalí, kto bol Anders Breivik a čo viedlo k tragédii, ktorá otriasla celým svetom


Tak ako minulé leto, aj toto sme sa rozhodli poslucháčom priniesť letný špeciál Kriminálnych spisov. V troch epizódach priblížime život (od detstva, dospievanie, až po útok) mediálne najznámejšieho vraha všetkých čias – Andersa Breivika, ktorý najskôr v prenajatej dodávke prevezie bombu do vládnej štvrti v Osle (6 obetí) a potom v prestrojení za policajta sa dostáva na ostrov Utoya. Kým je centrum Osla v panike, on na ostrove zabije ďalších 71 ľudí. Anders dostane najvyšší možný nórsky trest, 21 rokov. Nórska spoločnosť sa snaží vysporiadať s traumou. Vznikne kniha, dva filmy a seriál, no niektorí Breivikovu tvár aj meno zo svojich diel naschvál vynechávajú, aby sa mu nedostalo viac slávy.

Prvý diel šialeného prípadu, ktorý otriasol celým svetom, si môžete vypočuť už vo štvrtok 30. júna na Podmaze alebo kdekoľvek, kde počúvate podcast Kriminálne spisy.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Ponorte sa s nami do hlbín policajných archívov a pripomeňte si tie najhrôzostrašnejšie prípady v dejinách našej kriminalistiky. Príbehom vás sprevádza herec Martin Kaprálik a psychologička Sylvia Dančiaková.

Podcast Kriminálne spisy obsahuje násilné a sexuálne scény. Preto nie je vhodný pre poslucháčov mladších ako 18 rokov, ani pre citlivé povahy.

Všetky časti podcastu Kriminálne spisy
Mobilné aplikácie Rádia Expres