Práve hráme

27/05/2022

Rakúska speváčka Marley Wildthing sa oslobodzuje v novom klipe k singlu One single Person


Rakúska speváčka a skladateľka Marley Wildthing uvádza prvý singel One Single Person z pripravovaného albumu s názvom Glasshouse. Marley sa slovenskému publiku už predstavila duetom Wildflower spolu so slovenským spevákom Dušanom Markom, ktorý pôsobí aj ako frontman českej hudobnej skupiny Support Lesbiens.

K novej skladbe natočila aj klip, tak si ho určite pozri! Nádherne dotvára text piesne.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Novinku, v ktorej spieva o idealizácii človeka, predstavuje v optimistickej atmosfére napriek horko-sladkej téme. „Pieseň som skomponovala na gréckom bouzouki (6-strunový nástroj s mierne arabským zvukom), potom som ju nahrala so svojou kapelou a jeseň som strávila hľadaním vlastného zvuku s množstvom sprievodných vokálov a zaujímavými aranžmánmi,“ hovorí speváčka.

Skladba začala vznikať už pred dvomi rokmi, no jej dokončenie prišlo až počas druhého lockdownu.

Inšpiráciu pri tvorbe čerpala z vlastnej skúsenosti, keď si po dlhšom období samoty bez akýchkoľvek emócií začala vytvárať nový vzťah. „Bol to len nejaký človek, do ktorého som začala vkladať všetku nádej, bola som ním posadnutá. Tak som sa opýtala samej seba, si skutočne zamilovaná alebo len zamilovaná do predstavy človeka?“ opisuje Marley moment, keď si uvedomila, že možno len nie je pripravená na vzťah.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Ak sa ti novinka páči, koncom roka sa môžeš tešiť aj na nový album, ktorý vyjde už koncom tohto roka. Predtým však vydá mladá speváčka ešte dva ďalšie single, ktorými budú sarkastická pieseň Soul for Sale o umelcovi, ktorý sa necíti ocenený a pieseň o prírode Flow Wild s videoklipom o kolonializme natočeným v jordánskom Ammáne.

Dovtedy uvidíme Marley Wildthing na pripravovanom malom turné. Skladby Wildflower a Driftwood zo spolupráce s Dušanom Markom môžeme už počuť v českých aj medzinárodných rádiách a na Spotify si získali priazeň mnohých poslucháčov.

Zdroj: tlačová správa
Zdroj náhľadovej fotografie: tlačová správa

Nadácia Dobrý skutok