Práve hráme

26/05/2022

Mŕtve telo voňajúce po fialkách, krvavočervené pery, vlasy dlhšie ako pred smrťou. Prípad upíra z Česka desí spoločnosť doteraz


Upír, incubus, vyrolakos, vampir… Nemŕtvy vstáva z hrobu, saje krv živým, aby mal život večný.  Naozaj upírov stvorila len fantázia našich predkov? Písomné záznamy, ktoré opisujú teror upíra, existujú aj u našich susedov v Česku. Do svojej kroniky o nich písal Ján Neplach –  opát benediktínskeho kláštora. Záznamy hovoria o záhadných vraždách, nesmrteľnosti a milostnom trojuholníku, ktorý skončil krviprelievaním.
„Nemôžu veriť vlastným očiam, v hrobe je Brodkino telo úplne neporušené. Má ružové líca, krvavočervené pery. Vlasy akoby jej ešte narástli, má ich až po pás. Nechty na rukách aj nohách má červené akoby zafarbené, dlhokánske, ako nejaké divoké zviera.  Nerozkladá sa, ani nezapácha. Naopak, keď hrob otvoria, vyvalí sa z neho omamná vôňa fialiek. Teraz už aj kaplán stratí reč. Eliška mala pravdu…“ 

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Podcast Nezhasínaj! nie je vhodný pre poslucháčov mladších ako 18 rokov, ani pre citlivé povahy. P.S.: Báť sa je povolené!

Ponorte sa s nami do príbehov podcastu Nezhasínaj! – skutočnosti inšpirované legendami, pri ktorých neplatia zákony prírody ani ľudská logika. Príbehmi hrôzy vás bude sprevádzať herec Marek Majeský.

Všetky časti podcastu Nezhasínaj!
Nadácia Dobrý skutok