Práve hráme

19/05/2022

Angličan Sam Ryder získal striebornú medialu na tohtoročnej Eurovízii. Prinesie ju na festival Colours of Ostrava


Minulý víkend sa uskutočnilo finále 66. ročníka speváckej šou Eurovízia. Podľa očakávania ho ovládli ukrajinskí Kalush Orchestra, ale úlohu spolufavorita potvrdil aj britský spevák Sam Ryder, ktorý s piesňou Space Man skončil druhý. Vypočuj si jeho autorskú pieseň, s ktorou ovládol pódium a získal si fanúšikov!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Anglicko sa doposiaľ v súťaži dočkalo piatich víťazstiev – naposledy sa tak stalo v roku 1997. Ani jeden zástupca však nedosiahol tak vysoké bodové ohodnotenie ako Sam Ryder.

Jeho singel sa vďaka tomu okamžite stal najprehrávanejšou skladbou na britskom Spotify a v piatok bude útočiť na najvyššie priečky hitparády. Ryder začínal ako člen metalovej skupiny, niekoľko rokov vlastnil vegánsku kaviareň, kde si príležitostne aj zaspieval, ale skutočnú popularitu mu priniesol až prvý lockdown. Vtedy sa osmelil a na TikToku publikoval prerábky svojich obľúbených pesničiek.

Dnes tam má milióny fanúšikov. Viking s anjelským hlasom, ako hovoria rodákovi z Essexu, sa o niekoľko týždňov predstaví aj ostravskému publiku na festivale Colours of Ostrava.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: Tlačová správa / Warner Music
Zdroj titulnej fotky: Tlačová správa / Edward Cook

Mobilné aplikácie Rádia Expres