Práve hráme

17/05/2022

Barbara Weiss ako diva v novom klipe k singlu Heartbeat


Novinka Heartbeat slovenskej speváčky Barbary Weiss stelesňuje pocity sily, vedomia a znovuzrodenia a stáva sa tak ideálnou skladbou, ktorá uvádza príchod pripravovaného EP. Singel dotvára vizuál plný módnych outfitov lokálnych dizajnérov a minimalizmom, ktorý v sebe ukrýva viacero nenápadných symbolov. Znenie pomenovania singla Heartbeat by mohlo zvádzať k mienke, že ide len o ďalší love song, no v skutočnosti skladba v sebe nesie odkaz prebúdzania sa prírody a ľudstva k životu.

„Samotný názov skladby je pre mňa reminder, že som stále nažive. Taktiež skladba pojednáva aj o tom, že silným pocitom sa nedá ubrániť,“ ozrejmuje speváčka, ktorá umocňuje svoje dojmy v texte piesni. „Song vznikol úplnou náhodou, dlho som hľadala producenta, s ktorým by mi to štýlovo sadlo a zrazu sa mi do cesty priplietol Lukie. Skúsili sme prvú session, strávila som v štúdiu celý deň a keď som prišla domov, uvedomila som si, že veď mám hotovú pesničku. Po rokoch, keď som sama nevedela prelomiť pomyselnú hranicu svojej tvorby, mi zrazu po jednej session z mobilu hral môj nový track,“ dodáva.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

V súčasnosti je najväčšou prioritou speváčky dokončiť ucelenejší projekt v podobe EP. Aktuálne pracuje už na jeho tretej skladbe a spolu s kapelou nacvičujú nový program, ktorý predstavia na podujatiach a festivaloch v plnej zostave: Martin Rybovič (klavír), Peter Čaniga (bicie), Pavol Mazúr (gitara), Andrej Jeriga (basgitara) a externí členovia – saxofónistky Alexandra Glebocká, Deborah Jendruchová a trubkár Filip Jendruch.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: tlačová správa
Zdroj náhľadovej fotografie: Dorota Jedináková

Mobilné aplikácie Rádia Expres