Práve hráme

09/05/2022

Majself a Desmod natočili špeciálnu orchestrálnu verziu skladby Kométa v historickej budove


Skladba Kométa, za ktorou stojí obľúbená slovenská skupina Desmod a raper Majself prekročila ani nie za jeden celý rok všetky rekordy. Víťazný hit z najdlhšej rádiovej hitparády 2021 hitov sa blíži k 4-miliónom vzhliadnutí, a preto si aj interpreti splnili sen a vdýchli tejto krásnej skladbe umeleckú podobu zo špeciálneho historického miesta – Rudolfinum.

„Išlo nám hlavne o to, aby sme predali skladbe emócie prostredníctvom nášho orchestra – predsa len, živé nástroje viac podčiarknu samotnú melodickú linku cez sláčiky či klavír, ako už finálne zmastrovaná skladba. V prvom rade som vďačný, že tento nápad sprocesoval producent Filipian a že sme mohli si vybaviť natáčanie klipu v tak krásnom historicky umeleckom priestore akým je Rudolfinum, kde sa len tak niekomu nepodarí dostať. A sme nesmierne radi, že sme dostali šancu pracovať s profesionálmi, akými Majself a Kuly nepochybne sú“, hovorí Radek Blahuš  – producent, huslista a výkonný riaditeľ RB:ORCH.

Videoklip vznikol aj vďaka podpore Českej Filharmónie, réžie Filipiana, za kamerami stáli Martin Krolák, Adam Lapšanský, Mário Puzder a samotný strih mal na starosti Pierre Lexis. Pozri si ho!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„Bola to pre mňa ako umelca jedinečná skúsenosť, keďže patrím medzi fanúšikov filmovej a orchestrálnej hudby, a keď som to počul prvýkrát, mal som neskutočné zimomriavky. Kombinácia tejto skladby v orchestrálnom prevedení spolu s magickým priestorom Rudolfina tomu dodali úplne iné emócie, ako pri klasickom prevedení tejto skladby. Každá verzia má však svoju osobitú identitu, takže už necháme na ľudí, ktorá im bude bližšia“, vysvetľuje raper Majself.

Zdroj: tlačová správa
Zdroj náhľadovej fotografie: YouTube

Nadácia Dobrý skutok