Práve hráme

06/05/2022

Dvadsaťročná rodáčka z Prešova, ALEXANDRA, štartuje hudobnú kariéru s piesňou Out of My Head


Dvadsaťročná speváčka Alexandra Tkáčová pochádza z Prešova a štartuje svoju hudobnú kariéru s debutovým singlom Out of My Head. Mladá speváčka, ktorá momentálne študuje na univerze, vystupuje na scéne pod pseudonymom ALEXANDRA.

Skladba vznikala od minulého leta a o text skladby sa postarala samotná speváčka. Sleduj videoklip, ktorý natočila!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„V lete 2020 sme začali tvoriť prvé piesne, pôvodne ich pár bolo aj v slovenčine, no postupne sme prešli k angličtine, ktorá mi je blízka z mnohých dôvodov. Počúvanie a interpretácia hudby sú mi prirodzenejšie v anglickom jazyku  a hlavným dôvodom je, že si texty píšem sama a je v nich veľa autobiografických prvkov. Písať o nich v slovenčine tak, aby mal text zmysel, aby spĺňal rýmové schémy, dobre sa spieval a neznel gýčovo, je pre mňa nadľudský výkon, na ktorý si zatiaľ netrúfam,“ povedala o svojej tvorbe speváčka.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„Text skladby Out Of My Head reflektuje nedávne obdobie môjho života, akýsi zlom v dospievaní, keď som mala pocit že neviem ani na chvíľu nájsť balans a všetko prudko skákalo z extrému do extrému. Veľmi zlé momenty sa striedali s veľmi peknými a ja som mala pocit, že to nezvládam. To, že som z toho sformulovala nejaké dielo, pre mňa nepriamo znamenalo aj istý druh terapie a vyrovnania sa s niektorými vecami. Keď sa teraz, už s odstupom na to pozerám, hovorím si, že hoci je ešte stále niečo z toho aktuálne, mnohé už nie, a preto som rada, že som to vtedy dala v texte zo seba von,“ vysvetlila, čo ju motivovalo pri tvorbe skladby.

ALEXANDRA pripravuje koncerty

Speváčka so skupinou intenzívne pracuje na zostavení vlastného koncertného programu. Prvý koncert už absolvovali 30. apríla 2022 v prešovskej Christianii, kde zahrali 13 piesní.

Okrem koncertného programu pracujú aj na nahrávaní a produkcii druhého singla, ktorý by sa mal objaviť niekedy v letnom období. Po letných koncertoch je naplánovaná práca na EP alebo albume.

„Moje najbližšie sny a plány sú nahrať a vydať album, chcela by som určite veľa vystupovať, zdokonaľovať sa  v speve, ale aj v skladaní piesní. Rada by som to skúsila aj mimo Slovenska. Verím, že práve anglické texty by mohli pootvoriť dvere aj za hranice. Budem veľmi potešená, ak si v mojej tvorbe poslucháči nájdu to svoje, s čím sa dokážu stotožniť a bude im to robiť radosť,“ povedala speváčka.

Zdroj: tlačová správa
Zdroj náhľadovej fotky: tlačová správa

Nadácia Dobrý skutok