Práve hráme

06/05/2022

Spoko zo skupiny Smola a Hrušky naspieval nádhernú ódu na Slovenský raj


Jozef Kramák, ktorého fanúšikovia poznajú ako Spoka zo skupiny Smola a Hrušky, prichádza s nádhernou chytľavou skladbou, ktorou oslavuje Slovenský raj. K novinke vyšiel aj videoklip, v ktorom môžeš vidieť nádhernú prírodu Slovenského raja a nakrúcal sa počas všetkých ročných období v roku 2021. Sleduj nádherné video k piesni Chystám Sa Do Raja!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„Raj je pre mňa srdcová záležitosť. Keďže mamka pochádza z Hrabušíc a otec z Letanoviec, od detstva sme trávili chvíle v prírode a chodili na túry. Skladba sa rodila dlho a je to po hudobnej stránke najnáročnejší projekt, na ktorom som spolupracoval. Ďakujem a vážim si oslovenie a spoluprácu s Národným parkom Slovenský raj a OOCR Slovenský raj & Spiš, a v neposlednom rade, vďaka všetkým spolupracovníkom, ktorí sa na realizácii podieľali a bez ktorých by skladba nevznikla,“ dodáva s pokorou spevák a skladateľ Spoko.

Novinkou Chystám Sa Do Raja oslavujú 100. výročie názvu Slovenský raj. „Pomenovanie Slovenský raj má 100 rokov. Nápad dať Slovenskému raju modernú, vlastnú hymnu vznikol spontánne,“ hovorí Tomáš Dražil, riaditeľ Správy NP Slovenský raj,“ uvádza Tomáš Dražil, riaditeľ Správy NP Slovenský raj.

„Pieseň sa mi dostala pod kožu. Teším sa, že vzniklo dielko, ktoré má silu znieť v ušiach, potenciál provokovať, aby sme si ju pospevovali, schopnosť vynárať sa v našich predstavách a myšlienkach,“ hovorí Zuzana Záborská, bývalá predsedníčka OOCR Slovenský raj & Spiš.

Tiež dodala: „Je jedinečnou pozvánkou do Slovenského raja. Je príležitosťou vidieť a vnímať Slovenský raj inak, lepšie a krajšie. Pieseň Chystám sa do raja bude aj atraktívnym nástrojom propagácie turistickej destinácie Slovenský raj.“

Kapela tento rok oslavuje 25. výročie na hudobnej scéne, čo oslávili prostredníctvom akustického turné.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: PR správa: Martin Hlavatý / manažér Smola a Hrušky
Zdroj náhľadovej fotografie: Instagram

Nadácia Dobrý skutok