Práve hráme

24/04/2022

„Môžeme byť zodpovední za to, čo robí dieťa na internete? Musíme,“ hovorí detská psychologička Mária Tóthová Šimčáková


Mária Tóthová Šimčáková je detská psychologička, ktorá porozpráva, či rodič zodpovedá za aktivitu svojho dieťaťa v online priestore. K akým informáciám sa na internete môžu deti dostať a aký negatívny dopad to na ne môže mať? Odpovede na tieto otázky sa dozviete v najnovšej epizóde!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Ak sa chcete dozvedieť, ako sa môžete vy a vaše dieťa vysporiadať s nástrahami na internete, pozrite si druhé vydanie Festivalu pre dušu. Pripravila ho Nadácia Orange spoločne s Občianskym združením IPčko a je venovaný bezpečnosti na internete.

Online event sa bude konať už 27. apríla o 19:00 hod. na facebookovom profile Nadácia Orange alebo na ich webe.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

27. apríla sa môžete tešiť na diskusiu s Marekom Madrom, Luciou Košťálovou a youtuberom Selassim, ktorá sa bude zameriavať na to, ako deti a mladí ľudia trávia čas v online priestore, ktoré sociálne siete navštevujú a ako nástrahy internetu vplývajú na duševné zdravie.

Druhá diskusia sa bude zameriavať na rodičov – Zuzana Juráneková, Tomáš Zaťko a detská psychologička Mária Tóthová Šimčáková porozprávajú, aký príklad dávajú rodičia svojim deťom. V rámci Festivalu pre dušu vystúpi speváčka Nina Kohout a súčasťou festivalu bude aj krst špeciálnej príručky s názvom Bez nástrah online, ktorú napísali Zuzana Juráneková a Marek Madro z IPčka a vydali v spolupráci s Orange Slovensko. Ide o unikátneho sprievodcu online svetom pre rodičov a tých dospelých, korí chcú spolu s deťmi bezpečne spoznávať svet internetu.

Užitočné rady a informácie nájdete aj na novom webe beznastrah.online.

Zdroj náhľadovej fotografie: mariatothovasimcakova.sk

Mobilné aplikácie Rádia Expres