Práve hráme

14/04/2022

Vypočuj si druhú časť špeciálu o podcaste Nezhasínaj! Naozaj existuje prášok, ktorý zmení človeka na živú mŕtvolu?


Ponorte sa s nami do príbehov podcastu Nezhasínaj! – skutočnosti inšpirované legendami, pri ktorých neplatia zákony prírody ani ľudská logika. Príbehmi hrôzy vás v druhej zákulisnej epizóde bude sprevádzať dramaturgička Diana Kacárová, spisovateľka Katarína Pivarčiová a podcast produkčná Simona Mičová.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

V druhej epizóde Špeciálu od tvorcov podcastu sa dozviete:

  • Premena na zombie bola trestom za porušovanie noriem, nešťastníci verili, že stratili časť duše a život strávili ako otroci. Poznáme zloženie zombie prášku, ktorý na Haiti vyrábali aj barmani – áno, čítate dobre.
  • Hora mŕtvych pripravila o život 10 študentov, ktorí sa snažili pokoriť divokú prírodu Ruska. Tragický príbeh z obdobia Sovietskeho zväzu, do vyšetrovania ktorého bolo zapojené ak KGB. Útok mimozemšťanov, Menka alebo vojenský experiment? Kde je pravda?
  • Veril, že si víla prepožičala manželkinu identitu, a tak ju zaživa upálil. Žiadny stredovek, ale vražda z konca 19. storočia. Viac aj o hrách pri mŕtvych.
  • Ruský cársky dvor bol fanúšikom okultizmu, na čele ktorého stál Rasputin. Génius, mág alebo len výborný dobový „influencer“? Čo bola Chlysta a prečo princezné umreli s Rasputinom na krku?
  • Otrávili sa LSD z obilia, no verili, že ich posadol diabol. Ochrániť ich mali červené topánky, ktoré dodnes nesú silný kultúrny odkaz. Alchymista, ktorý to zaznamenal predviedol kúzlo zmiznutia aj v Bratislave. Poznáte miesto, kde nájdete jeho pamätnú tabuľu?

Ponorte sa s nami do príbehov podcastu Nezhasínaj! – skutočnosti inšpirované legendami, pri ktorých neplatia zákony prírody ani ľudská logika. Príbehmi hrôzy vás bude sprevádzať herec Marek Majeský.

Všetky časti podcastu Nezhasínaj!
Mobilné aplikácie Rádia Expres