Slovenku Luciu Kurákovú preslávili v Barcelone poctivé hamburgery a originálne koláče, v ponuke má aj cheescake z údeného oštiepka
Lucia Kuráková pochádza z Fiľakova. Študovala na hotelovej akadémii v Lučenci a vysokoškolský titul má z ekonómie. V Španielsku žije už vyše 8 rokov. Pred piatimi rokmi otvorila reštauráciu El Desván v Barcelone, v americko-rockovom štýle s hamburgermi s domácimi žemľami. Ako sama hovorí, počas pandémie koronavírusu sa s priateľom trošku zbláznili a otvorili 3 ďalšie prevádzky v gastre – tapas reštauráciu, cukráreň a pekáreň. Keď otvárali poslednú štvrtú prevádzku, prišli ju podporiť zákazníci – okolo 600 ľudí. Luciin kamarát natočil dlhý rad pred pekárňou a zachytil jej dojatie. To video má na Instagrame a TikToku spolu cez 70 miliónov videní.
Slovensku Luciu Kurákovú som navštívila v Barcelone. Nahrávali sme v jej pekárni El Desván Bakery by Lucia. Ochutnala som ružový cheescake na paličke aj jej špeciálny cheescake z oštiepku.
Zdroj foto: archív Lucia Kuráková