Práve hráme

07/04/2022

Jeden chcel zistiť, aké to je zabiť človeka a druhý, ako vyzerá ľudský mozog. Slovenskom v roku 2021 otriasol prípad hroznej vraždy


Január 2021. Jozef už čo-to vypil, no nemá dosť. Potuluje sa nočným Martinom a premýšľa, či si kúpi ďalšiu fľašku. Ľudia ho väčšinou ignorujú, a tak si nevšimne, že spod zelených neónov čerpacej stanice sa na neho upierajú štyri oči. Keď k nemu vykročia dvaja mladíci, prekvapene zastane. Chlapci mu podávajú ruky. Predstavia sa ako Rudo a Milan a pozvú ho na alkohol. Jozef vtedy ani len netuší, že sa stane obeťou najmladšieho, doživotne odsúdeného vraha v histórii Slovenska.

„Vzhľadom k mimoriadnej brutalite tohto činu, jeho následkom, pohnútke, ale aj kriminálnej kariére už odsúdeného je zrejmé, že žiaden iný trest by nebol ani spravodlivý, ani by nezabezpečil účinnú ochranu spoločnosti,“ povedal Lipšic.

Okolo prípadu aj dnes visí mnoho otáznikov. Kde sa stala chyba? Ako by mal štát nastaviť systém tak, aby sa z mladistvých delikventov nestávali dospelí zločinci?

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Ponorte sa s nami do hlbín policajných archívov a pripomeňte si tie najhrôzostrašnejšie prípady v dejinách našej kriminalistiky. Príbehom vás sprevádza herec Martin Kaprálik a psychologička Sylvia Dančiaková.

Podcast Kriminálne spisy obsahuje násilné a sexuálne scény. Preto nie je vhodný pre poslucháčov mladších ako 18 rokov, ani pre citlivé povahy.

Všetky časti podcastu Kriminálne spisy
Mobilné aplikácie Rádia Expres