Slovenský barman Bystrík Uko: „Život v Singapure je skvelý, niekedy možno až príliš pohodlný.“
Bystrík Uko, barman v Singapure
Bystrík Uko je už dlhé roky profesionálnym barmanom. Začínal v Trenčíne, potom pracoval v Bratislave, sedem rokov bol v Londýne a posledné štyri roky žije v Singapure, kde pracuje v Origin Bar v hoteli Shangri-La Singapore. Bystrík pripomína, že ako hotelový bar musia byť pripravení na každého hosťa, na všetky chute a musia mať nielen kvalitné kokteily, ale aj dobrý výber vína či rumov a v dostatočnej kvalite.
Po dvoch rokoch pandémie koronavírusu navštívil Bystrík Slovensko. V rozhovore hovorí o jeho práci, o živote v Singapure, ktorý je vraj skvelý, ale niekedy možno až príliš pohodlný. Tiež prezradil, že prvé jedlo po príchode domov, bol vývar a kura s ryžou od mamy.
Ďalšie tipy môžete posielať na slovacivzahranici@expres.sk.
Zdroj foto: archív Bystrík Uko