Práve hráme

11/03/2022

Šialená sekta sa tvárila ako nevinný detský spolok. Kontroverzná kauza KUŘIM má pokračovanie


V druhej časti kauzy KUŘIM prichádza rozuzlenie toho najkontroverznejšieho prípadu v dejinách českej kriminalistiky. Kauza je pomerne komplikovaná, nielen pre poprepletané vzťahy v rámci skupiny dospelých aktérov, ale aj pre jej celkovú násilnú a zločineckú podstatu. Výnimkou v tomto prípade nie sú ani prejavy detskej pedofílie, sexuálneho násilia, zneužívania, manipulácie či týrania, ako fyzického, tak aj psychického. Toto všetko sa zrodilo a odohrávalo v rámci a pod záštitou sekty, ktorá navonok vystupovala ako nevinný mládežnícky spolok. Kto je vinníkom? Dalo sa tomuto celému zabrániť? Prípad, ktorého korene siahajú až do 80. rokov, je príšerným, živým príkladom generačného násilia.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Ponorte sa s nami do hlbín policajných archívov a pripomeňte si tie najhrôzostrašnejšie prípady v dejinách našej kriminalistiky. Príbehom vás sprevádza herec Martin Kaprálik a psychologička Sylvia Dančiaková.

Podcast Kriminálne spisy obsahuje násilné a sexuálne scény. Preto nie je vhodný pre poslucháčov mladších ako 18 rokov, ani pre citlivé povahy.

Všetky časti podcastu Kriminálne spisy
Nadácia Dobrý skutok