Práve hráme

04/03/2022

Mierový odkaz Johna Lennona znel Európou! Pesničku Give Peace a Chance zahrali mnohé rádia v tom istom čase


Dnes ráno o 8:45 hod. bolo počuť z európskych rádií len jednu skladbu – Give Peace a Chance od Johna Lennona! Stalo sa tak len pár hodín po tom, ako ruské vojská zaútočili na ukrajinskú jadrovú elektráreň, informuje webový portál Pravda.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Do projektu sa zapojilo viac ako 150 rádií z viac ako 25 európskych krajín. Za iniciatívou stojí nemecké RádioEins a pripojili sa k nej štáty ako Rakúsko, Švajčiarsko, Luxembursko, Česko, Dánsko, Holandsko, Francúzsko, Taliansko, Lotyšsko, Island, Poľsko, Rumunsko, Chorvátsko a pieseň znela aj z ukrajinského Radio Promin. Ani slovenské rádia neboli výnimkou. Do projektu so silnou myšlienkou sa zapojili Rádio Slovensko, Rádio FM, Rádio Devín, Rádio Regina, Vlna, Jemné melódie, Európa 2 i Rádio Expres.

Výkonná producentka Ukrainian Radio Yurii Tabachenko vyjadrila vďaku rádiám, ktoré prejavili solidaritu: „Ďakujeme všetkým kolegom z Európskej vysielacej únie za prejavenú podporu. Je mimoriadne dôležité, že Európa sa zjednotila okolo Ukrajiny.“ 

Pieseň hovorí jasne: Dajme mieru šancu! Inšpirujme sa preto všetci prvou sólovou skladbou Johna Lennona, ktorú nahral ešte v roku 1969.

Zdroj: kultura.pravda.sk, ebu.ch

Zdroj náhľadovej fotografie: YouTube

Mobilné aplikácie Rádia Expres