Práve hráme

03/03/2022

Ukrajinskí študenti žijúci na Slovensku prinášajú informácie o aktuálnej situácii na Ukrajine


24. februára 2022 vpadli ruské vojská na ukrajinské územie, čím sa rozpútala vojna. Medzi obeťami sú vojaci obidvoch táborov, ale aj civilisti a deti. Denne vidíme v  médiách to, ako to u našich východných susedov vyzerá a mnohí ľudia sa rozhodli pomôcť, či už finančne, materiálne, alebo tak, že prinášajú informácie o aktuálnej situácii.

Tak vznikla aj iniciatíva ukrajinských študentov, ktorí žijú na Slovensku. Prostredníctvom YouTube kanálu naživo informujú o najnovších správach a situácii na Ukrajine. Informácie streamujú každý deň od 9:00 hod. do 20:00 hod. „Je pre nás dôležité, aby Slováci vedeli o skutočnej situácii na Ukrajine. Preto vás prosíme, aby ste sledovali náš Instagram a YouTube kanál,“ píšu.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

V prípade, že by ste sa chceli zapojiť a pomôcť ľuďom na Ukrajine, armáde alebo vojnovým utečencom, môžete tak urobiť prostredníctvom organizácií napríklad Človek v ohrození alebo Kto pomôže Ukrajine.

Zostaňte informovaní, no čerpajte overené informácie, s ktorými vám pomôžu aj ukrajinskí študenti žijúci na Slovensku. Pozrite si ich prvý stream!

Zdroj náhľadovej fotografie: Rádio Expres

Nadácia Dobrý skutok