Práve hráme

01/03/2022

Slovenská rocková kapela Svieca vo vetre predstavila novú pieseň Som iný, ku ktorej zverejnila aj videoklip


Šikovní slovenskí hudobníci, ktorí vystupujú pod názvom Svieca vo vetre, prichádzajú s novým singlom Som iný, ku ktorému nakrútili aj videoklip! Ich novinka v sebe nesie silný odkaz, ktorý upozorňuje na ľudskú odlišnosť v akejkoľvek podobe.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Na to, aby pieseň vznikla, sa hudobníci museli prispôsobiť pandemickým opatreniam, čo nahrávanie značne predĺžilo. „Najskôr vznikla hudobná zložka piesne, ktorá sama o sebe väčšinou veľa nepovie, ale podľa jej charakteru sa vždy dá povedať, aká téma textu sa k nej hodí. Táto pieseň je iná, než ostatné, presne ako ja sám a mnoho ďalších ľudí v mojom okolí,“ prezrádza gitarista Samuel Bezecný, ktorý je aj autorom textu a hudby.

Názov skladby nevymysleli len tak, spája sa s ním historka, na ktorú Samuel spomína. „Keď som bol malý, starší brat mi často vravieval, že som čudný. Neskôr som si všimol, že niektorí ľudia okolo mňa sú zhovorčivejší. Medzi nami je veľké množstvo odlišností a každý z nás ich môže vyhodnocovať opäť rôzne,“ prezradil, ako vznikala pieseň a čo ho inšpirovalo.

Vizuál, ktorý novinka dostala, sa líši od tých predchádzajúcich. „Klip sme sa pokúsili poňať inak, keďže aj skladba sa nazýva Som iný a líši sa v tom, že v predošlých klipoch sa vždy odohrávali nejaké príbehy,“ hovorí spevák Matej Bezecný.

Kapela vznikla v roku 2015 a o dva roky nato vydali aj svoj debutový album Zatúlaný pes.

Zdroj: tlačová správa

Zdroj náhľadovej fotografie: Instagram

Mobilné aplikácie Rádia Expres