Práve hráme

25/02/2022

Zdražovanie nekončí! Konflikt na Ukrajine zdvihne ceny, dopad bude mať najmä na energie


Ceny v obchodoch stúpajú a žiaľ, zdražovanie sa nekončí. Môže za to nielen pandémia, ale aj vojnový konflikt na Ukrajine. Peňaženky nám odľahčia ešte viac nielen ceny potravín, ale aj tankovanie či plyn. Výpadkov v zásobovaní obchodov a prípadného nedostatku sa ale obávať nemusíme. Podľa odborníkov netreba prepadať panike ani sa vo veľkom zásobovať.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Slovensko podľa hovorkyne SPPK Jany Holéciovej nie je závislé od dovozu agropotravinárskych produktov z Ukrajiny: „Len cena pšenice sa zvýšila približne o 50 eur.“ Dosah bude podľa analytika Karola Hirmana prierezový cez všetky sektory: „Bude to ďalej tlačiť na infláciu.“ Ceny potravín a energií sú totiž jedným z faktorov, ktoré vplývajú na cenovú úroveň ako takú.

V tejto epizóde podcastu Dopodrobna sa tiež dozviete:

  • Čo všetko dovážame z Ukrajiny a Ruska?
  • Nakoľko sme odkázaní na dovoz zo zahraničia?

Fakty, rozhovory a analýzy k aktuálnym témam. Spravodajský podcast Rádia Expres Dopodrobna vás zavedie ďalej, než ponúkajú stručné prehľady správ a pomôže vám pochopiť širší kontext udalostí a spoločenského diania. Podcast nájdete na Podmaze alebo vo svojej podcastovej aplikácii.

Zaujíma vás téma týkajúca sa konfliktu na Ukrajine? Vypočujte si tiež epizódu Napätie na Ukrajine nepoľavuje: Čo to znamená pre nás?

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj náhľadovej fotografie: stock.adobe.com

Mobilné aplikácie Rádia Expres