Odborník na kávu a kávové kokteily Martin Hudák: „Káva by mala byť čerstvo upražená.“
Martin Hudák, profesionálny barman
Martin Hudák je profesionálny barman a barista, ktorý v roku 2021 vydal knihu o histórii kávy a kávových kokteiloch Spiritual Coffee. Vydanie knihy v crowdfundingovej kampani podporili ľudia zo 40 krajín sveta. Vedeli ste, že káva je ovocie? Alebo, že by sme sa pri kúpe kávy mali zamerať na dátum, kedy bola upražená? Podľa Martina Hudáka je káva ako čerstvé pečivo alebo ovocie. Vypočujte si kávový špeciál podcastu Slováci v zahraničí s celosvetovo úspešným barmanom Martinom Hudákom.
Martin Hudák začal v roku 2014 pracovať v American bare v Londýne, v roku 2017 sa stal majstrom sveta v miešaní kávových drinkov, a o dva roky neskôr získal ocenenie Medzinárodný barman roka v Šanghaji. V roku 2020 ho slovenský Forbes zaradil do rebríčka 30pod30. Martin manažuje vlastnú značku kávy, ktorú v Sydney sám praží a zároveň je ambasádorom austrálskeho kávového likéru. Je spolumajiteľ baru Maybe Sammy v Sydney, ktorý sa ocitol v minuloročnom rebríčku 50 najlepších barov sveta – 50bestbars.
Ďalšie tipy môžete posielať na slovacivzahranici@expres.sk.
Zdroj foto: Martin Hudák