Práve hráme

14/02/2022

Zaži nevídanú šou na vlastné oči! Cirque du Soleil príde na Slovensko


Cique du Soleil príde na Slovensko s predstavením Corteo, ktoré vtiahne divákov do tajuplnej atmosféry medzi nebom a zemou. Corteo videlo doposiaľ deväť miliónov divákov vo viac ako dvadsiatich krajinách.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Predstavenie Corteo je jedným z najočarujúcejších vystúpení skvelého Cirque du Soleil a po viac ako dvojročnej pauze mieria na Slovensko. Jedinečné vystúpenie sa uskutoční v Bratislave na Zimnom Štadióne Ondreja Nepelu už túto jeseň od 15. do 18. septembra.

Pripravovaného vystúpenia sa okrem divákov nevedia dočkať ani samotní vystupujúci: „Sme úplne nadšení, že konečne môžeme priniesť Corteo do Európy. Naši účinkujúci čakali dva roky, aby mohli opäť a znova zažiť radosť a energiu publika, ktoré bude s originálnym inscenovaním Cortea zažívať emocionálny a magicky návrat Cirque du Soleil na pódiá a kedy diváci môžu prvýkrát uvidieť a cítiť vystúpenie z perspektívy umelcov,“ vyjadril sa Mike Newquist, viceprezident sekcie pre turné vystúpení Slnečného cirkusu.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Vystúpenie nesie názov Corteo, čo v taliančine znamená posledná púť alebo pohreb, no v podaní Cirque du Soleil pôjde o radostný sprievod na poslednej ceste Klauna.

Klaun, ktorý je hlavnou postavou, si predstavuje vlastný pohreb. Ten sa koná v karnevalovom prostredí a potichu naň dozerajú láskaví anjeli. Šou prepája smiešne a tragické prvky a dokonalosť s nedokonalosťou. Rovnako krásne podčiarkuje dobrotu, silu, múdrosť i krehkosť hlavného hrdinu, v ktorej sa možno nájdete aj vy.

Predstavenie v sebe nesie hereckú vášeň, ktorú prepája s gráciou a silou akrobatov. Corteo vás určite vtiahne do sveta umenia!

Zdroj: vivien.sk

Zdroj titulnej fotky: vivien.sk

Nadácia Dobrý skutok