Práve hráme

14/02/2022

Štefan Štec predstavuje magickú skladbu o nenaplnenej láske s názvom Verba


Štefan Štec prichádza so skladbou Verba, v ktorej sa spájajú dva svety. Pieseň nádherne prepája tradície s novým zvukom a pripomína, že ľudia naprieč storočiami prežívali rovnaké pocity. Pôvodne ide o ukrajinskú ľudovú pesničku, ktorá rozpráva príbeh o nenaplnenej láske. O hudbu sa postaral producent Jureš zo skupiny Fallgrap, ktorý dal piesni nový šat a ešte väčší šmrnc.

Verba, ktorú naspieval slovenský spevák Štefan Štec, je titulnou piesňou k pripravovanému filmu Slúžka. Režisérka filmu Mariana Čengel Solčanská k skladbe nakrútila videoklip, ktorý stojí za pozretie!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Štefan Štec hrdo propaguje rusínsky folklór, ktorého nádych môžete cítiť aj v skladbe Verba. Pôvodná pieseň sa objavila už pred 60-timi rokmi v ukrajinskom filme Tiene zabudnutých predkov.

Štefan Štec hrdo propaguje rusínsky folklór, ktorý je možné počuť aj v novej skladbe. Aktuálna pieseň Verba však nie je až takou novinkou, pretože samotný spevák Štec prezradil, že sa po prvý raz objavila na jeho druhom albume Duje vitor. „Už vtedy som však vedel, že by si zaslúžila  nový šat. Taký, ktorý ponesie so sebou pečiatku a zvuk dneška. Hneď mi napadol môj kamarát, folklorista a zároveň úspešný hudobný producent Jureš z Fallgrapp,“ hovorí.

Ďalej pokračuje: „On je práve ten, ktorý výborne pozná tradície, no nepozná hranice v jeho novej hudobnej tvorbe. Keď som mu poslal pesničku a hrubú predstavu, ešte v ten deň mi poslal náčrt, ako by to mohlo vyzerať. Ja som do hudobného intra napísal text. Je o chlapcovi, ktorý odchádza a hovorí svojej dievčine, aby sa každú noc obaja pozerali na mesiac. Ten ich na diaľku spojí, pretože je len jeden. Zdá sa mi to, ako  silný moment. Zvlášť v období svetovej pandémie, ktorá nás akosi rozdelila,“ vraví Štefan Štec.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Zdroj: Tlačová správa

Zdroj titulnej fotky: YouTube

Mobilné aplikácie Rádia Expres