Práve hráme

10/02/2022

Telo obete zahrabali pri Štrbskom plese a život si odišli užívať do Paríža


Najsenzačnejší proces posledných rokov v strednej Európe. Aj takto bol opisovaný prípad vraždy 35-ročnej košičanky Margity troma intelektuálmi v povojnovom Slovensku. Jeden novinár, jeden spisovateľ a syn ministerského úradníka v snahe získať nemalé peniaze, naplánovali najskôr svadobný podvod a potom úkladnú vraždu. Telo obete zahrabali pri Štrbskom plese a život si odišli užívať do Paríža. Prípad pre spoločenské postavenie vrahov získal veľkú mediálnu pozornosť aj v zahraničí. O účasť na súdnom procese žiadalo vtedy viac ako 10-tisíc osôb. Hlavný vinník si namiesto doživotia odpykal iba 16-ročný trest. V roku 1944 nálet bombardérov zdevastoval aj väznicu v Leopoldove, z ktorej ušiel a nikto ho už viac nevidel.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Ponorte sa s nami do hlbín policajných archívov a pripomeňte si tie najhrôzostrašnejšie prípady v dejinách našej kriminalistiky. Príbehom vás sprevádza herec Martin Kaprálik a psychologička Sylvia Dančiaková.

Podcast Kriminálne spisy obsahuje násilné a sexuálne scény. Preto nie je vhodný pre poslucháčov mladších ako 18 rokov, ani pre citlivé povahy.

Všetky časti podcastu Kriminálne spisy
Nadácia Dobrý skutok