Práve hráme

13/12/2021

Martina Schindlerová a Michal David predstavujú prvý československý vianočný song


V záplave každoročných vianočných hitov je pomerne ťažké priniesť niečo nové. Martine Schindlerovej a Michalovi Davidovi sa to však podarilo. Skladba Blízko Hvězd je prvým česko-slovenským vianočným hitom a pochádza, ako inak, z pera legendy československej hudobnej scény. „Ja mám jednoducho obrovské šťastie,“ hovorí Martina, ktorá sa zo spolupráce s Michalom Davidom nesmierne teší.

„Spolupráca sa niesla v znamení pohodičky, ktorá okolo Michala panuje, a takto hodnotím či už nahrávanie skladby v jeho nahrávacom štúdiu, alebo nakrúcanie videoklipu.“ Spomínaná novinka vznikla pôvodne ako sólová pesnička, ktorú pre ňu legendárny spevák a skladateľ napísal, no napokon sa dohodli, že z nej spraví duet a nahrá ju spolu s Martinou.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„Martina má v sebe obrovské množstvo talentu a krásy. Plus je právnička, čo je vražedná kombinácia,“ smeje sa Michal David, ktorý nielen zložil hudbu, ale skladbu aj aranžoval. „Je to lepkavá vianočná pesnička, po prvom počutí ju nedostanete z hlavy,“ dodáva Martina. Videoklip ku skladbe nakrúcali na námestí v Prúhoniciach, kde počas nakrúcania videoklipu krásne snežilo. „Michal hral hodiny na klavíri v mraze, no s úsmevom, ktorý nosí ako samozrejmosť. Je to profík a napriek šialenému harmonogramu je okolo neho stále pohoda. Aj v tomto smere to bola pre mňa úžasná skúsenosť,“ dodáva Martina na záver.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Nadácia Dobrý skutok