Práve hráme

15/11/2021

Nalaď sa na pravú predvianočnú atmosféru s rusínskou speváčkou Ivanou Brillovou


Mnohí z nás sa nepochybne tešia na Vianoce a s nimi spojené koledy, stromček, darčeky či dobré jedlo. Avšak, na udalosti vianočných sviatkov sa veriaci vopred pripravujú aj po duchovnej stránke. Samotným sviatkom predchádza predvianočné obdobie – u rímskokatolíkov je to Advent, u gréckokatolíkov zasa Filipovka.

Rusínska speváčka Ivana Brillová, ktorú môžeš poznať z televíznych obrazoviek ako redaktorku či finalistku 3. série šou Zem spieva, predstavuje svoju novú skladbu Kto tam po dorozi. Podobne, ako sú pre Vianoce charakteristické koledy, aj Filipovka má svoju duchovnú pieseň – tá nesie názov práve Kto tam po dorozi. „Keďže všetci poznáme vianočné koledy a vinše, rozhodla som sa naspievať menej známu, ale emotívnu pieseň Kto tam po dorozi a ukázať tak, že aj čakanie na vianočné sviatky má svoje čaro,“ uviedla speváčka.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„Pieseň Kto tam po dorozi je veľmi emotívna. Veľmi rád ju spieval môj dedko a mne ostala hlboko vrytá v srdci. Skladba je o tom, ako Panna Mária s Jozefom, očakávajúc narodenie svojho syna Ježiša, hľadajú miesto v Betleheme, kde by mohla Mária priviesť na svet Spasiteľa. V piesni sa spieva o tom, že márne prosili svojich blízkych, aby ich prijali do svojho domu. Aj napriek tomu, že sa Jozef a tehotná Mária triasli od zimy a chladu, neprijali ich. Ich srdcia boli príliš chladné. Rozhodli sa, že pôjdu až za mesto do jaskyne, kde nakoniec našli útočisko,“ dopĺňa Ivana. Koniec piesne je všetkým dobre známy – Mária porodí chlapčeka a nad jaskyňou zasvieti jasná hviezda.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Nadácia Dobrý skutok