Práve hráme

10/11/2021

Jana Krištof Lehotská predstavuje emotívny klip k pesničke Zázrak to spraví


Inšpiráciou pre spracovanie klipu je osobný príbeh a nešťastná nehoda pri lietaní mladého paraglidistu Tomáša Zelinu, ktorý pre klip poskytol svoj životný príbeh a aj skutočné zábery zo svojej nehody. Klip tým nesie silný odkaz a ponaučenie pre tých, ktorí by sa nerozvážne rozhodli hazardovať zo svojim osudom.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Jana Krištof Lehotská vydáva svoj druhý štúdiový album, ktorý nesie názov Dotyky slov. Album obsahuje pätnásť autorských skladieb, z toho tri remastrované single, ktoré doteraz neboli vydané na fyzickom nosiči. Singel S tebou, duet s Petrom Juhásom s názvom Tisíckrát a úspešný singel s textom Juraja Soviara Na krídlach vážky. Album je doplnený o jedenásť nových autorských skladieb a jeden bonus track.

Na nahrávaní okrem interných členov Jankinej kapely: Petra Decheta, Marty Chalmovskej Halušovej, Antona Juríka a Viliama Černáka spolupracovali aj pozvaní hostia. Blues-rocková legenda René Lacko, bubeník Vladislav Leškovský a multi-inštrumentalista Adrián Rajnoha. O banjo v skladbe Toto som ja sa postaral bývalý dlhoročný člen českej legendárnej bluegrass skupiny Poutníci Peter Mečiar. Sláčikový kvartet pre pieseň Mama skomponoval Peter Hrbík známy spoluprácou s Bratislavským Hot Serenaders, či swingovej zostavy Swingang. Inštrumentálne sláky nahrávala Magda Hianiková a Magdaléna Hladká. V skladbe Zázrak to spraví napísal a nahral violončelá čelista Matej Tkáč. O klavír pre bonusový track, klavírnu verziu skladby „Zázrak to spraví“, sa postaral klavirista Peter Kurhajec. Všetky vokálne linky si Jana sama komponovala, aranžovala a aj naspievala. Fotografie na obal albumu nafotila Júlia Anthoková zo Zefir art Studio.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Mobilné aplikácie Rádia Expres