Práve hráme

04/11/2021

Týchto 6 dôvodov ťa presvedčí, že návšteva Malty v zime je perfektný nápad


Aj keď by sa mohlo zdať, že nenápadný ostrov medzi Sicíliou a severnou Afrikou – Malta, je vhodný na návštevu najmä v letných mesiacoch, opak je pravdou. Zima a blížiace sa sviatky sú ideálnym momentom, kedy si užiť krásy tohto ostrova bez väčšieho náporu turistov s dokonalým zážitkom. Navyše, ani počas zimných mesiacov neklesá teplota na Malte pod 15 stupňov. Týchto 6 dôvodov ťa presvedčí, že letieť v zime na Maltu je perfektný nápad.

1. Nová šou legendárneho Cirque du Soleil

Kanadské cirkusové zoskupenie Cirque du Soleil s takmer 40-ročnou tradíciou sa po vynútenej pauze vracia späť k fanúšikom po celom svete. Malta je prvou európskou destináciou, ktorá bude hostiť nové vystúpenie tohto umeleckého telesa. V rámci pripravovaných noviniek, ktorými ozvláštnia svoje vystúpenie sa fanúšikovia môžu tešiť už na tradične dokonalé vizuálne umenie s dych berúcimi akrobatickými prvkami. Šou Cirque du Soleil s názvom FIERI sa bude odvolávať na jedinečnú kultúrnu rozmanitosť a históriu tejto krásnej hosťujúcej krajiny.

2. Jedinečné gastro

Spojenie Malty a kvalitného jedla jednoducho ide dokopy! Svedčia o tom aj Michelinské hviezdy, ktorými sa môže na tomto krásnom ostrove popýšiť až 5 reštaurácii. Okrem spomínaných reštaurácii s Michelinskými hviezdami vás kvalitne a chutne pohostia tri ďalšie s ocenením Bib Gourmand či dokonca 23 reštaurácii s ocenením Michelin Plate Award. Ak patríš medzi milovníkov nielen chutného ale aj vizuálne lákavého jedla, Malta je ideálnym miestom na pohladenie tvojich chuťových pohárikov. Nezáleží na tom či miluješ morské plody, alebo holduješ rýchlemu občerstveniu. Miestna kuchyňa je plná receptov, ktoré svojou chuťou prepisujú históriu maltskej kultúry. Nech teda na Malte zahryzneš do čohokoľvek, neoľutuješ.

3. História, kultúra a bohaté tradície

Ak patríš medzi milovníkov histórie, tak potom 7 tisíc rokov stará Malta je pre teba a tvoje spoznávanie ako stvorená. Bez horúčav, bez preplnených turistických miest, len ty a neuveriteľné miesta plné tradícií. V rámci zimnej návštevy ostrovu Malta vzniká ideálny priestor na prehliadku najstarších voľne stojacich chrámov na svete. Neboj sa, ak sa pristihneš, že na túto úžasnú architektúru pozeráš s otvorenými ústami. Na Malte je najčarovnejšie to, že ťa svojim historickým bohatstvom prevedie od praveku až po súčasnosť. Okrem toho sa tento ostrov môže pochváliť aj tromi pamiatkami zapísaného do svetového dedičstva UNESCO – hlavné mesto Valletta, Hypogeum v Hal Saflieni či sedem nádherných megalitických chrámov si jednoducho nemôžeš nechať ujsť.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

V rámci kultúry upriam svoju pozornosť napríklad na komunitný umelecký projekt MUŻA, ktorý sa môže pochváliť úžasnou zbierkou umenia od začiatkov 16. storočia až po dnes. V rámci návštevy týchto impozantných expozícii objavíš nielen čarovnú históriu Malty, ale aj geografické klenoty súvisiace so samotným ostrovom. Pri návšteve Malty počas zimných mesiacov by si si určite nemal nechať ujsť aj populárne tzv. remeselnícke dediny. Ide o miesto určené nielen milovníkom remesiel a zručných remeselníkov, ale aj kvalitných a poctivo vyrobených produktov. Navyše, na týchto trhoch vidíš všetko „naživo“ – šikovných remeselníkov tak vidíš ich produkty nielen predávať, ale aj priamo vyrábať.

Maltskú kultúru možno považovať za neopakovateľný zážitok, do ktorého sa ponoríš pri návšteve ktorejkoľvek časti ostrova. Ohňostroje, dedinské slávnosti či neuveriteľná pohostinnosť ťa vtiahnu do seba.

4. Čarovné vinohrady

Tento dôvod na návštevu ostrova Malta počas sviatkov a zimných mesiacov presvedčí najmä milovníkov kvalitného vína! Čaká na teba plná chuť, očarujúca vôňa a krásny vizuálny zážitok. Poteš svoje chuťové poháriky v populárnych vinárstvach a vinohradoch na Malte! Tajomstvom miestnych vinárov je pravdepodobne 300 dní v roku, počas ktorých svieti slnko, bohatá pôda a ľahký morský vánok, ktoré vo vzájomnej kombináciu robia ideálne podmienky na výrobu kvalitného vína. Nechaj sa zlákať na degustáciu a vydaj sa na vlastnú vínnu cestu.

5. Santa Claus

Na Maltu v zime sa oplatí ísť aj s deťmi. Čo by povedali na stretnutie so Santom Clausom v jeho meste rozprávok? Krásny zážitok! A o to silnejší, ak ide o zimné mesiace a blížiace sa sviatky, kedy sa toto meno skloňuje v rodinách takmer na dennej báze. Na druhej strane, na rozprávky nie je žiaden dospelák nikdy „moc starý“. Pre deti je pripravená originálna adaptácia Santovho príbehu so stretnutím s deťmi z celého sveta, ktoré mu svojimi nápadmi pomôžu naplniť tohtoročný darčekový zoznam. Pre dospelých je pripravené chutné gastro, či posedenie pri pohári vareného vína. Jednoducho zážitok pre celú rodinu!

6. COVID situácia

Malta je v súčasnosti jednou z najbezpečnejších destinácií Európskej únie so zaočkovanosťou viac ako 80 % obyvateľstva a počtom nových denných prípadov nepresahujúcich číslo 25. Cestovanie na Maltu je v rámci súčasných protipandemických opatrení jednoduché, stačí predložiť vyplnené cestovné prehlásenie, PLF dokument a potvrdenie o očkovaní. Kompletné informácie týkajúce sa cestovania na Maltu si môžeš prečítať priamo na stránke maltskej vlády tu.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Nadácia Dobrý skutok