Práve hráme

22/11/2021

Podajte pomocnú ruku rodinám s ťažkou diagnózou, aby mohli mať krajší život


Rodiny, ktoré zasiahla ťažká diagnóza, každodenne zvádzajú boj, ktorý je náročný nielen psychicky, ale aj finančne. Vďaka ľuďom, ktorí veria v dobro a pomoc, Dobrí anjeli dokážu týmto rodinám pomáhať a oni sa tak môžu sústrediť na liečbu choroby. Za 15 rokov dokázali pomôcť 9823 rodinám.

Vypočuj si tri príbehy rodín, ktoré bojujú s vážnymi chorobami

Mladá rodina zo Šurian si žila bežným a pokojným životom. Malú Emku však začali trápiť zvýšené teploty, únava a bolesti hlavy. Po podrobných vyšetreniach prišla hrozná správa. Leukémia. Vypočuj si rozhovor Táni a Matúša s  Emkinou mamou Ivanou:

Chcem pomôcť

Manželia Beňušovci sa 10 rokov snažili o dieťa, podstúpili 5 cyklov umelého oplodnenia. Nakoniec sa to podarilo a na svet prišiel malý Tomáško. Niekoľko mesiacov po jeho narodení však dostal hnačku a vysoké teploty, kvôli ktorým musel byť aj s pani Líviou hospitalizovaný. Jeho stav sa stále zhoršoval, až musel byť napojený na kyslík a uvedený do umelého spánku. Lekárom sa napokon podarilo diagnostikovať mu autoimunitné ochorenie HLH (hemofagocytový lymfohistiocitóza). Ide o vzácne ochorenie, kde je miera úmrtnosti veľmi vysoká. Jeho liečba bola okamžite nasadená, no lieky museli lekári zháňať až v Maďarsku, Švédsku a Amerike. Vypočuj si rozhovor s jeho mamou Líviou:

Chcem pomôcť

Štvoročná Amálka sa narodila zdravotne postihnutá. Dievčatko trpí vážnym ochorením kĺbov, svalov a šliach. Amálkine ochorenie Arthrogryposa mutiplex congenita, spôsobuje, že jej horné a dolné končatiny sú deformované. Zdravotný stav Amálky je vážny, vyžaduje si špeciálnu liečbu a operačné zákroky, ktoré sa síce na Slovensku vykonávajú no s neistým a neurčitým výsledkom. Vypočuj si rozhovor s jej mamou Luciou:

Chcem pomôcť

Staňte sa aj vy Dobrým anjelom. Celý váš príspevok bude preposlaný rodinám, ktoré sú odkázané na pomoc od nás ostatných. V mene Dobrého anjela vám ďakujeme.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Mobilné aplikácie Rádia Expres