Práve hráme

11/08/2021

Vlčie maky vyrážajú na Horehronie tour!


V júli roku 2021 prišiel na trh nový štúdiový album hudobného zoskupenia Vlčie maky pod názvom Horehronie. Na albume pracovali viac ako rok a v auguste vyrážajú na druhé mini turné.

„Ide o fúziu nášho prekrásneho folklóru a jazzu a túto výzvu hudobná skupina prijala a popasovala sa s ňou v hudobnom štúdiu. „Podarilo sa nám zozbierať za pomoci dramaturgov, milovníkov folklóru a profesionálnych umelcov, známe, ale aj menej známe piesne z Horehronia, ktoré sme neskôr pretvorili spolu s aranžérom Klaudiom Kováčom do podoby hudobného CD,“ hovorí tvorca projektu.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Na albume účinkovali skúsení a renomovaní umelci. Tento projekt má na svedomí Jana Kozáková, speváčka z kapely Mukatado. Za piano si sadol známy pedagóg a aranžér Klaudius Kováč spolu so svojich dlhoročným priateľom hráčom na bicie nástroje a taktiež pedagógom Petrom Solárikom. Kontrabas a basovú gitaru nahral jeden z vychádzajúcich mladých talentov Róber Ragan Jr.. Na CD si tvorcovia pozvali známych hostí a to spevákov Petra Adamova a Dana Bártu. O vokálne aranžmá sa postaral známy producent Peter Dobrík a spolu s Jankou Sučíkovou a Jankou Kozákovou ich aj naspieval.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Koncertné turné Vlčie maky naživo – Horehronie:

  • 19.8.21 o 19:00 – Klub Bombura – Brezno
  • 18.9.21 o 20:00 – Blue note – Nové mesto nad Váhom
  • 24.9.21 o 19:00 – XXVIII. Trenčiansky jazzový festival JAZZ POD HRADOM – Trenčín
  • 9.10.21 o 18:00 – Liptovský Mikuláš, KaSS –Tarnovského 4, dvojkoncert – Steve Clarke Trio
  • 23.10.21 o 18:00 – Kaštieľ Kubíny – Vyšný Kubín
Viac info
Nadácia Dobrý skutok