Práve hráme

26/07/2021

Vyhraj zberateľskú euromincu od NBS!


Celý týždeň od 26.7. do 30.7. ste v Hemendexe hrali o zberateľskú euromincu s motívom včela medonosná od Národnej banky Slovenska.
Každému súťažiacemu, s ktorým sme sa telefonicky spojili, pustili moderátori 5 rôznych zvukov. Úlohou každého súťažiaceho bolo správne určiť, či ide o reálny zvuk zvieraťa alebo je to zvuk, ktorým sa jeden z našich moderátorov snažil napodobniť konkrétne zviera. Za každú správnu odpoveď získal súťažiaci 1 bod. Každý súťažiaci získal zberateľskú euromincu s motívom včela medonosná a na konci týždňa zároveň súťažiaca, ktorá za celý týždeň nahrala najviac bodov, získala aj hlavnú výhru – víkendový rodinný pobyt v Apartmáne Malý princ v Bojniciach spojený s návštevou ZOO.

Marek a Peťa napodobňujú zvuk kohúta a prasiatka

Marek, Peťa a Djuro napodobňujú zvuky hada, mačky a sovy

Marek a Djuro napodobňujú zvuky ježka a žaby

Peťa napodobňuje zvuk psa

Marek a Djuro napodobňujú zvuk kukučky a diviaka


Zberateľské euromince z cyklu Fauna a flóra Slovenska

Národná banka Slovenska dlhodobo podporuje aktivity zamerané na ochranu prírody. Vydávaním zberateľských euromincí z cyklu Fauna a flóra na Slovensku chce upriamiť pozornosť na rozmanité a jedinečné druhy živočíchov žijúcich v našej krajine a na ich životné prostredie, ktoré sú ohrozené neustálym znečisťovaním a necitlivými zásahmi človeka. V roku 2021 vydá Národná banka Slovenska dve zberateľské euromince z tohto cyklu, konkrétne s motívmi včela medonosná a vlk dravý. Všetky zberateľské euromince z toho cyklu budú razené z mosadze a ich nominálna hodnota bude 5 EUR.

Všetky informácie, nielen o pripravovaných emisiách pamätných a zberateľských euromincí, ale aj o všetkých minciach, ktoré od svojho vzniku v roku 1993 NBS vydala do obehu, nájdete na webe NBS – www.nbs.sk alebo na Facebooku Národnej banky Slovenska.

Mobilné aplikácie Rádia Expres