Práve hráme

22/04/2021

Brutálna smrť dvoch mladých stopárok vyvolala obrovský šok v celom Československu. Somora skončil na šibenici


Rok 1976. Normalizácia pod taktovkou prezidenta Husáka je v plnom prúde. Posledná päťročnica dopadla na výbornú a naši hokejisti aj futbalisti sú majstrami sveta. Oslavy však netrvajú dlho. Namiesto pohodového leta a uhorkovej sezóny prichádza tragédia za tragédiou. V júli krajinou otrasie brutálna vražda mladej medičky Ľudmily Cervanovej. O necelé tri týždne neskôr sa na Zlatých pieskoch zrúti lietadlo. Pri katastrofe zomrie až 76 ľudí. Ani to však nie je všetko. Ďalšie nešťastie už čaká za rohom.

Miroslav Somora, mladý, naoko nenápadný muž. Tretíkrát ženatý, otec 3 mesačnej dcéry. Spoza volanta modrého nákladiaka vyhľadával a znásilňoval nič netušiace stopárky. Pod vplyvom napätia a neukojenej túžby sa podujal aj k tomu najhoršiemu zločinu – brutálnej, rovno dvojnásobnej vražde.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Kriminálne spisy sú nový podcast Rádia Expres. Ponorte sa s nami do hlbín policajných archívov a pripomeňte si tie najhrôzostrašnejšie prípady v dejinách našej kriminalistiky. Príbehmi vás bude sprevádzať herec Martin Kaprálik a psychologička Sylvia Dančiaková.

Podcast Kriminálne spisy obsahuje násilné a sexuálne scény. Preto nie je vhodný pre poslucháčov mladších ako 18 rokov, ani pre citlivé povahy.

Všetky časti podcastu Kriminálne spisy
Mobilné aplikácie Rádia Expres