Práve hráme

19/02/2021

Gynekologička apeluje na všetky ženy: „Starajte sa o seba a choďte pravidelne na prehliadky“


MUDr. Denisa Marcišová, gynekologička a pôrodníčka vo Švédsku

MUDr. Denisa Marcišová pochádza z Vlachova v okrese Rožňava. Pracuje ako gynekologička a pôrodníčka. Vyštudovala Lekársku fakultu Univerzity Komenského v Bratislave. Od roku 2011 do 2018 pracovala na gynekologicko – pôrodníckom oddelení v Bratislave. Pred pár rokmi však zistila, že vyhorela a chcela zmeniť prácu. Nakoniec zmenila krajinu, v ktorej začala pracovať. Naučila sa po švédsky a presťahovala sa.

Teraz pôsobí na Ženskej klinike vo švédskom meste Norrköping. V rozhovore sa rozprávame aj o tom, prečo ženy zanedbávajú pravidelné gynekologické prehliadky a prečo je dôležité starať sa o seba. Denisu môžete sledovať aj na Instagrame: @myswedish_gynlife.

https://soundcloud.com/radioexpres/gynekologicka-denisa-marcisova-starajte-sa-o-seba-a-chodte-pravidelne-na-prehliadky/s-xrSIl2I3LKV

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Foto: Archív Denisa Marcišová
Uspeli vo svete, doma ich nepoznáme! Oli Džupinková predstavuje Slovákov a Slovenky, ktorí žijú v zahraničí. Ďalšie tipy môžete posielať na slovacivzahranici@expres.sk. Všetky rozhovory nájdeš aj vo svojej podcastovej aplikácii na Androide, iPhone, Spotify alebo Podmaze.

#olidzupi

Nadácia Dobrý skutok