Práve hráme

16/11/2020

Špeciálny 17. november na Exprese! Zaspomínaj si s nami na najväčšie hity z roku 1989!


Utorok 17. novembra bude na Exprese špeciálny! Na najväčšie hity z roku 1989 si zaspomíname doobeda s Mišou Vrábovou a poobede s Julom Viršíkom!

V roku 1989 celý svet tancoval Lambadu, do kina sme chodili na filmy Slunce seno a pár facek, Indiana Jones či Tango a Cash. Medzi mladými zúrili smiešne boje medzi depešákmi a metalistami. Skupina Team získala svojho prvého Zlatého slávika, Jaromír Jágr hral svoj prvý reprezentačný zápas v Československom drese a narodili sa Dominika Cibulková, Daniel Radcliff aj Avicii. Rok 1989 zmenil svet. Udalosti z jeho konca ovplyvnili život miliardám ľudí na celom svete. Aký však bol?

V Československu na začiatku roka 1989 nič nenasvedčovalo tomu, že na konci bude úplne inak. Po príjemnej jari nasledovalo teplé leto. Na konci augusta mladých prekvapilo vystúpenie najväčších svetových heavy metalových kapiel v Moskve a neskôr správy o emigrácii tisícov východných Nemcov, ktorí hľadali azyl na našich ambasádach. Október a november boli veľmi studené. Informácie z násilného zásahu proti demonštrantom sa z Prahy šírili do celej krajiny. Napriek mrazom ľudia šli na námestia a pokojne protestovali. Ostatné už poznáme. Vráťme sa symbolicky v čase a vypočujme si, aká hudba vtedy znela z rádií, platní a kaziet.

Pusti si náš YouTube playlist s najväčšími hitmi roku 1989:

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Nadácia Dobrý skutok