Práve hráme

11/11/2020

Európsky špecialista veterinárnej dermatológie Marcel Kovalík lieči svojich pacientov v Británii aj na Slovensku


MVDr. Marcel Kovalik, PhD., DipECVD, MRCVS, EBVS – európsky špecialista veterinárnej dermatológie

Marcel Kovalík je európskym špecialistom veterinárnej dermatológie. Pred 6 rokmi založil veterinárnu nemocnicu Anima v Žiline a súčasne pôsobí aj vo Veľkej Británii. Študoval na Univerzite veterinárskeho lekárstva v Košiciach aj na Fakulte veterinárnej medicíny v Lubline, Poľsko. Absolvoval mnoho odborných stáží v Európe a USA. V roku 2008 až 2011 si urobil 3-ročnú medzinárodne uznanú špecializáciu vo veterinárnej dermatológii na Univerzite Edinburgh vo Veľkej Británii. O rok na to bol kvalifikovaný ako diplomant Európskej spoločnosti veterinárnych dermatológov – DipECVD (Diplomate of the European College of Veterinary Dermatology).

Okrem iného, v roku 2010 získal cenu Young Investigator´s prize za najlepší výskumný abstrakt prezentovaný v Európskej spoločnosti veterinárnej dermatológie. Vo Florencii získal ocenenie za najlepší vedecký referát a v Bruseli prebral cenu The Ulli Runge Harms udelenú Európskou asociáciou veterinárnych dermatológov za najlepšiu publikáciu a prezentáciu vedeckého projektu realizovaného počas špecializácie vo veterinárnej dermatológii na Univerzite Edinburgh 2011.

V podcaste rozpráva o svojej odbornosti, o láske k zvieratám, ale aj o tom, či psíkom škodí alebo prospieva oblečenie a že v Británii je poistenie zvierat bežné.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Foto: Archív Marcel Kovalík

#olidzupi

Nadácia Dobrý skutok