Práve hráme

18/03/2020

MAGNA pomáha v boji proti koronavírusu. Pomôcť môžete aj vy


Humanitárna organizácia MAGNA poskytla takmer 1.200 špeciálnych ochranných masiek personálu Detskej kliniky anesteziológie a intenzívnej medicíny Národného ústavu detských chorôb v Bratislave. Ochranné prostriedky na prevenciu nakazenia koronavírusom vyčlenila zo svojich skladov pre urgentné situácie z projektov v zahraničí, pričom Národnému ústavu poskytne aj špecializovaný lekársky stan používaný pri urgentných situáciách. Ten sa plánuje využívať na triedenie pacientov ešte pred vstupom do nemocnice.

„V uplynulých dňoch sme hovorili s viacerými slovenskými zdravotníkmi o ich situácii a nápore,ktorý už v týchto dňoch musia kvôli epidémii koronavírusu zvládať, často s obmedzenými možnosťami chrániť samých seba. Preto sa MAGNA rozhodla pomôcť im. Zdravotníci si musia pomáhať, či pôsobia na Kramároch alebo v odľahlých oblastiach v Libanone, či v Južnom Sudáne,“ hovorí operačná riaditeľka MAGNA Denisa Augustínová.

MAGNA je závislá na svojich podporovateľoch a sympatizantoch a ich finančnej pomoci, bez ktorej by naša práca nebola možná. Ak nás chcete podporiť v poskytovaní humanitárnej pomoci môžete tak urobiť ľubovoľným finančným darom prostredníctvom webstránky www.magna.sk

Mobilné aplikácie Rádia Expres