Práve hráme

19/02/2020

Klimatická zmena sa týka každého z nás, bytostne a akútne. Ktorá zo strán ma najekologickejší program?


Nie je to taká sexy téma ako Istanbulský dohovor, naši politici sa jej nevenujú tak odhodlane ako potratom a už vôbec nenapĺňa internetové diskusie tak intenzívne ako LGBTI. Téma klimatickej zmeny sa však na rozdiel od vyššie spomenutých tém týka každého z nás, bytostne a akútne. Nadchádzajúce parlamentné voľby sú aj referendom o tom, či našu krajinu budú, alebo nebudú viesť politici, ktorí si vážnosť situácie uvedomujú. Našťastie, priatelia v neziskových organizáciách nespia a pozorne ich sledujú a vďaka nim budete môcť hlasovať aj ekologicky.

Organizácie Greenpeace Slovensko, Priatelia Zeme – CEPA, Slovenská klimatická iniciatíva (SKI), Fridays for Future Slovensko, Budovy pre budúcnosť, Slovenská ornitologická spoločnosť/BirdLife Slovensko, Extinction Rebellion Slovensko, Znepokojené matky a Nestrácajme čas analyzovali, ako chcú politické strany kandidujúce v tohtoročných parlamentných voľbách pristupovať k riešeniu klimatickej krízy a krízy biodiverzity. Výsledky zverejnili na stránke www.volmezaklimu.sk a aj o nich bude tento podcast.

V tejto epizóde budete počuť:
Environmentálny audit politických strán s Jakubom Andackým (Fridays For Future Slovensko), Luciou Szabovou (Znepokojené matky) a Katkou Juríkovou (Greenpeace Slovensko).

https://soundcloud.com/radioexpres/koalicia-psspolu-ma-najekologickejsi-program/s-DLeHU

Všetky časti podcastu SABO SEBOU
Mobilné aplikácie Rádia Expres