Práve hráme

13/02/2020

Smola a Hrušky uštipačne reagujú na aktuálne dianie na Slovensku novým singlom Asistent(ka)


Smola a Hrušky opäť reflektujú recesistickým pohľadom nielen na politickú, ale i celospoločenskú situáciu vo verejnom priestore v skladbe Asistent(ka). Zhoda okolností a podobnosť postáv v tejto novinke je však čisto náhodná, pretože realita je ešte oveľa tvrdšia a smutnejšia. V hlavnej úlohe sa predstavila alternatívna fotomodelka a MOgirl Karolína Ščurová z Prahy a členovia kapely Smola a Hrušky. O vizuálny aj virtuálny výsledok sa postaral dvorný kameraman Pavol Varga, autor klipov Som na*ebaný, Hokejové emócie, Vývrtka či poslednej romantickej Spokovej novinky Aj ty to tak cítiš. Pusti si nový song:

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

„K skladbe ma inšpirovali všetci asistenti, s ktorými som prišiel do styku v práci alebo v mediach. No najviac inšpiratívna bola náplň práce štátneho radcu, ktorú keď som si prečítal a zamyslel sa, koľko skúseností a vysokých škôl by mal mať takýto radca, tak mi odpálilo dekel. Pred rokmi som pracoval v japonskej korporátnej firme ako audítor a keď si predstavím, že jeden človek by mal riešiť, tvorbu stratégie a štátnej politiky vo vymedzenej oblasti, vykonávať vnútorné aj vládne audity, koncepčnú a koordinačnú činnosť v rámci štátnej služby, koordináciu pri realizácii projektov, pripravovať koncepcie strategických dokumentov, tak moja predstava je, že to musí byť super-človek. Skrátka asistenti to nemajú ľahké a to nehovoriac o tom, koľko si musia pri šéfovi preskákať alebo prehltnúť.“, približuje vznik asistentskej pesničky Spoko Kramár.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Smola a Hrušky vyráža o pár dní na špeciálne Akustické tour 2020, ktoré odštartuje v unikátnej koncertnej sieni Reduta v Spišskej Novej Vsi spolu so špeciálnym hudobnými hosťami – Mirka Miškechová (spev, gitara), Martin Pisko (perkusie), Marek Masarik (klávesy). Kapela pripravuje repertoár svojich najväčších hitov i starých nehraných skladieb v nových akustických aranžmá, ktoré predstaví vo viac ako 2-hodinovom programe a ponúknu opäť jedinečný hudobný zážitok.

Akustické tour 2020 Smola a Hrušky + Mirka Miškechová:

  • 20.02.2020 Spišská Nová Ves / Reduta – koncertná sála /
  • 29.02.2020 Púchov / Queens pub /
  • 06.03.2020 Nitra / Music a cafe /
  • 07.03.2020 Vrútky / RC Mlyn /
  • https://www.facebook.com/smolaahrusky/photos/gm.2435483693434725/10156864894800488/?type=3&theater
Nadácia Dobrý skutok