Práve hráme

18/12/2019

Ísť dobrým príkladom. Darilo sa nám to v roku 2019?


Michal Sabo a jeho hostia o ekologických úspechoch

Slovom roka 2019 sa podľa Oxfordského slovníka sa stali dve slová – klimatická pohotovosť. Podľa Cambridgského slovníka je slovom roka 2019 jedno slovo – slovo upcycling. Čo je to upcycling? Darí sa nám upcyklovať na Slovensku? Plus! Tipy ako obmedziť odpad vo firemných kolektívoch, návod ako šetriť toner v tlačiarni, inšpirácie zo slovenských škôl a na záver jeden smutný, no zároveň motivačný príbeh.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Spíkerky:
Katarína Kretter: zástupkyňa organizácie ENVI – PAK, neziskového systému, ktorý plní povinnosti výrobcov recyklovať tým, že v mestách a v obciach financuje a zabezpečuje triedený zber.
Ivana Maleš: autorka niekoľkých koncepcií pre reformu odpadového hospodárstva a spoluzakladateľka Inštitútu cirkulárnej ekonomiky, v súkromí žije zero waste a píše o tom na svojom blogu NEZMAR.
Barbara Jagušák Heribanová: spolupracovala na Fashion Show upcyklovanej módy, na festivale udržateľnosti POMALO, aj na projekte Fashion Live, venuje sa témam textilného odpadu, udržateľnosť módy, slow fashion či upcyklácie.

Všetky časti podcastu The Big Waste Talk
Mobilné aplikácie Rádia Expres