Práve hráme

29/11/2019

Slovenka Boba Markovič Baluchová žije na Novom Zélande, pracuje pre desiatky mimovládnych organizácií na Slovensku


Uspeli vo svete, doma ich nepoznáme! Každú stredu v premiére (repríza v nedeľu) Oli Džupinková predstavuje Slovákov, ktorí žijú v zahraničí. Ďalšie tipy môžete posielať na slovacivzahranici@expres.sk.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Boba Markovič Baluchová, komunikačná manažérka mimovládnych organizácií

Boba Markovič Baluchová sa narodila v Bratislave. Študovala environmentálnu mineralógiu aj žurnalistiku, tiež študovala dokumentárnu tvorbu a manažment verejného zdravia so zameraním na africký kontinent, robila publicistické filmy v rozvojových krajinách. Dokončuje doktorát v oblasti medzinárodného rozvoja na Univerzite Palackého v Olomouci, pričom sa zameriava na zobrazovanie globálnych tém v médiách. Boba pracovala aj pre Rozvojový program OSN, Caritas a ADRA, teraz je komunikačnou manažérkou pre platformu rozvojových organizácií Ambrela, ktorá zastrešuje humanitárne a rozvojové organizácie na Slovensku.

Náplňou jej práce je okrem iného písanie článkov, komunikácia s médiami alebo spravovanie sociálnych sietí daných organizácií. To znamená, že informujú o aktivitách členov Ambrely v oblasti humanitárnej pomoci, rozvojovej spolupráce a globálneho vzdelávania doma i vo svete. Posledné štyri roky žije Boba s manželom a dcérkou Tove Tui na Novom Zélande a potvrdzuje, že Nový Zéland je presne taký super, ako o ňom počúvame a čítame. Je to tolerantná krajina s čistým vzduchom a krásnou prírodou.

Foto: Archív Boba Markovič Baluchová

#olidzupi

Nadácia Dobrý skutok