Práve hráme

11/11/2019

Le Mans ’66 – Hraj o skvelé ceny!


Do slovenských kín prichádza strhujúci legendárny príbeh o tom, ako konštruktér áut Carroll Shelby a britský jazdec Ken Miles postavia pre automobilku Ford revolučný závodný automobil Ford GT40, aby s ním zvíťazili nad Enzom Ferrarim v 24-hodinovom závode Le Mans vo Francúzsku v roku 1966.
Film Le Mans ’66, natočený podľa skutočnej udalosti, si vo svojom kine užiješ od 14. novembra.

V termíne od 11.11. do 14.11. sme u Miša s Táňou súťažili o poukaz v hodnote 100 EUR na nákup v predajniach GANT, šiltovku GANT a 2 lístky do kina – tieto výhry vo vysielaní získali spolu 4 výhercovia.

Súťažili sme aj na webe o filmový balíček obsahujúci 2 lístky do kina, tričko a hrnček. Zo všetkých správnych odpovedí boli vyžrebovaní 3 výhercovia – Eva z Humenného, Martin z Trnavy a Milan z Vranova nad Topľou. Všetkým výhercom gratulujeme!

O filme

V roku 1959 je Carroll Shelby (Matt Damon) na absolútnom vrchole, vyhral najťažší automobilový závod na svete 24 hodín Le Mans. Po najväčšom triumfe nezdolného Texasana ale príde zdrvujúca rana – lekári zistia, že má srdečnú vadu, ktorá mu nedovoľuje ďalej v závodení pokračovať. Shelby tak začne novú kariéru automobilového konštruktéra. Stane sa členom tímu, do ktorého patrí aj vynikajúci skúšobný jazdec a britský šampión Ken Miles (Christian Bale). Miles je nielen špičkový jazdec oddaný svojej rodine, ale aj neznesiteľne arogantný muž, neschopný akéhokoľvek kompromisu. A práve tento tím automobilových šialencov si najme Henry Ford II, aby pre jeho automobilku navrhli a postavili dokonalé závodné auto. Ford sa totiž rozhodne pomstiť Enzovi Ferrarimu za to, že nakoniec odmietol dohodnutú fúziu svojej automobilky s Ford Motor Company. Autá stajne Ferrari víťazia na okruhu Le Mans nepretržite už od roku 1960. Shelby, Miles a ich tím sú odhodlaní s autom Ford GT40 túto víťaznú šnúru pretrhnúť. Proti nim stojí neporaziteľné Ferrari, fyzické zákony a ich osobní démoni. Navzdory prekážkam a obmedzeniam, ktoré im do cesty stavia aj samotný majiteľ Ford, vyvinú revolučné vozidlo, ktoré prevalcuje každého konkurenta. Ich úsilie si vyberá nemalú daň – týmto mužom však víťazstvo stojí za to.

Štatút súťaže vo vysielaní

Mobilné aplikácie Rádia Expres