Práve hráme

23/05/2021

Jazdil si legendárnou Škodou 1203?


Ešte pred pár rokmi sme ich mohli vidieť na cestách. Zo všetkých škodoviek sa vyrábala najdlhšie. Bola zastaralou už v čase premiéry. V dobovom teste časopisu Svět motoru ju v roku 1968 redaktori úplne skritizovali. Najväčšími nedostatkami boli slabý motor, ktorý sa prehrieval, hlučnosť v kabíne, zle odstupňovaná prevodovka, ale najmä zlé jazdné vlastnosti. Ešte v roku 2005 sme ich v hlavnom meste mohli vidieť, ako s pacientom nevedeli vyjsť kopec na Kramáre a šli pomaly, dýchavične a s prískokmi. Na drobných stavbách však boli výbornými pomocníkmi. Mnoho ľudí si ich prestavovali na obytné autá. Pozri si video:

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Škoda 1203 je úžitkový automobil, ktorý začali vyrábať v roku 1968 vo Vrchlabí. V roku 1981 presunuli výrobu do Trnavy kde sa vyrábala až do roku 1999. Ako sanitky sa niekde používali až do roku 2005. Video pochádza z Youtube kanála Omyly automobilizmu.

Fanúšikovia Škody 1203 na ne nedajú dopustiť a rekonštruujú ich. Nadšenci z Youtube kanála Cestuj klasikou ich majú niekoľko desiatok. Pozri si video:

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Nadácia Dobrý skutok