Práve hráme

18/09/2019

V Európe sme v triedení odpadu stále na chvoste. Prečo?


Michal Sabo a jeho hostia o odpad(k)och, ich triedení a o smetisku menom Slovensko

Do roka 2025 chce EÚ recyklovať a znovu využívať najmenej 55 % odpadu. V roku 2035 by malo ísť na skládky maximálne 10 % komunálneho odpadu. Skládky sú aktuálne rozšírené v krajinách východnej a južnej Európy. Naopak, v severozápadnej Európe, skládky už dnes takmer neexistujú. Prečo sa u nás stále skládkuje? Máme nádej, že by sa z nás niekedy mohlo stať Rakúsko? Ako sa u nás triedi? Sú na tom lepšie slovenské mestá alebo vidiek?

Pusti si druhú epizódu nového podcastu Miša Saba:

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Dobro sa nosí: Prečo? Pretože je nadčasové. Pristane každému z nás, či už sme jeho iniciátormi, alebo prijímateľmi. Tento podcast ti prináša Poštová banka, v ktorej sa nenosí dress code, ale sloboda, individualita a udržateľnosť.

Spíkerky:
Barbara Jagušák Heribanová: spolupracovala na Fashion Show upcyklovanej módy, na festivale udržateľnosti POMALO, aj na projekte Fashion Live, venuje sa témam textilného odpadu, udržateľnosť módy, slow fashion či upcyklácie.
Ivana Maleš: autorka niekoľkých koncepcií pre reformu odpadového hospodárstva a spoluzakladateľka Inštitútu cirkulárnej ekonomiky, v súkromí žije zero waste a píše o tom na svojom blogu NEZMAR.
Katarína Kretter: zástupkyňa organizácie ENVI – PAK, neziskového systému, ktorý plní povinnosti výrobcov recyklovať tým, že v mestách a v obciach financuje a zabezpečuje triedený zber.
Patra Bene: 26 ročná influencerka, ktorú aj na YouTube, aj na Instagrame sleduje cez 200 tisíc ľudí a doma (okrem iného) kompostuje.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Všetky časti podcastu The Big Waste Talk

Nadácia Dobrý skutok