Práve hráme

04/09/2019

Slovenka Alex Vajdová rozbehla vďaka videu svoju volejbalovú kariéru v európskych kluboch


Uspeli vo svete, doma ich nepoznáme! Každú stredu v premiére (repríza v nedeľu) Oli Džupinková predstavuje Slovákov a Slovenky, ktorí žijú v zahraničí. Ďalšie tipy môžete posielať na slovacivzahranici@expres.sk.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Alex Vajdová, volejbalistka

Alex Vajdová pochádza z Púchova. Od svojich šiestich rokov plávala, v šestnástich však vymenila plávanie za volejbal. Po skončení gymnázia študovala ekonomiku, ale po roku a pol zistila, že to nechce študovať, tak odišla do Londýna. Volejbal jej ale chýbal, a tak sa začala obzerať po nejakých kluboch. Neskôr ju kamoška ukecala, aby zostrihala svoje športové akcie a uverejnila video na youtube.

Po zverejnení videa dostala ponuku z francúzskej tretej ligy. Po sezóne sa vrátila do Londýna študovať športovú vedu a popritom dostala štipendium, aby mohla hrať volejbal. Medzitým už mala aj svojho agenta a prišla ponuka zo Švédska, potom hrala za Fínsko a poslednú sezónu ukončila v Belgicku. Alex sa zúčastňuje aj na exhibičných zápasoch, ktoré sa konali vo Vietname a na Filipínach. Celý príbeh Slovenky Alex Vajdovej má jasné posolstvo. Nemusíš byť úplne najlepší, ak sa chceš živiť tým, čo ťa baví.

https://www.facebook.com/olidzupinkova/photos/a.1536809009882905/2446985918865205/?type=3&theater

Foto: Archív Alex Vajdová

#olidzupi

Mobilné aplikácie Rádia Expres