Práve hráme

01/08/2019

Organizátorov Uprisingu čaká frmol. Aké sú požiadavky hlavnej hviezdy Lauryn Hill?


Jednou z hlavných headlineriek festivalu Uprising, ktorý sa uskutoční už 23. – 24. augusta na bratislavských Zlatých pieskoch, je americká super hviezda Ms. Lauryn Hill. O tom, že ide o skutočne veľkú hviezdu svedčia aj jej do detailov prepracované podmienky, ktoré musia organizátori splniť pred koncertom, počas neho, ale aj po ňom.

Niektorým umelcom stačí pred koncertom fľaša s čistou vodou, iní potrebujú pred vystúpením a počas neho dokonale premyslený servis. Ms. Lauryn Hill so svojím 35-členným tímom patria do druhej menovanej skupiny. Na oplátku chystá pre návštevníkov festivalu Uprising okrem veľkolepého koncertu ešte jednu výnimočnú vec – a to vďaka tomu, že je s doterajšou komunikáciou s organizátormi nadmieru spokojná. „Napriek tomu, že Lauryn Hill pôvodne nechcela dávať žiadne rozhovory a už vôbec nie zúčastniť sa Meet and Greet, sa rozhodla, že na Uprisingu spraví špeciálne stretnutie s fanúšikmi, počas ktorého bude hrať jej DJ, bude mať so sebou svoj merch aj hudbu,“ prezradil nám jeden s organizátorov festivalu Sveťo Moravčík.

  • Špeciálne menu pre 35 ľudí

Jedlo pre Lauryn Hill a jej tím nesmie byť geneticky modifikované a musí byť bio, zároveň nesmie obsahovať žiadne bravčové mäso. Štyria členovia tímu sú vegetariáni, jeden vegán, dvaja sú alergickí na lepok a jeden na mäkkýše – položky obsahujúce lepok, orechy, ryby alebo ustrice musia byť preto zreteľne označené, ale zároveň sa na menu musia nachádzať ryby a plody mora, v žiadnom prípade sa však v jedálničku nesmie objaviť tilapia. V rámci raňajok sa okrem štandardných jedál budú podávať aj semená z moringy. Všetko jedlo sa musí servírovať vo veľmi peknom prostredí a pre tých, ktorí by nejedli spolu s ostatnými, treba nachystať papierové obaly, aby si jedlo mohli odložiť na neskôr. Veľmi dôležité je, aby bolo pripravené aj čerstvé ovocie – v celku, aj nakrájané na plátky. A ak by to príležitosť vyžadovala, kapela si praje narodeninovú tortu a šampanské pre prípadného narodeninového oslávenca. Organizátori musia dohliadnuť na to, aby boli splnené požiadavky tímu počas raňajok, obeda, večere a druhej večere po vystúpení kapely, a zabezpečiť pitný režim na celý deň, vrátane kompletného čajového servisu. Kapela a tím musí mať neustále k dispozícii dostatočné množstvo kávy, vody a ovocných štiav. V každom autobuse, ktorý bude kapelu prevážať, sa bude skladovať ľad, voda aj pivo.

  • Šatne a office

Špeciálne požiadavky sa týkajú aj šatní a kancelárie pre tím Lauryn Hill. Je ich skutočne veľa, rozhodli sme sa vybrať pár najzaujímavejších. Teplota miestností má byť okolo 25 °C. Okrem jedál, ktoré sme už spomenuli, si tím vyžiadal balíčky čokoládových čipsov Tate“s a  zázvorové pivo. Uteráky na ruky musia byť čiernej farby. Na každú z miestností sú iné požiadavky na nealko aj alko drinky počas vystúpenia, ale aj po ňom. Po koncerte si kapela vyžiadala IPU, Coronu a nealkoholické pivá. Čo sa týka ostrejšieho pitia, v zákulisí tímu Lauryn Hill má byť nachystaná fľaša luxusnej whiskey, jedna fľaša Gosling Black Seal Rumu a jedna fľaša Hendrick“s Ginu. Samozrejmosťou sú zrkadlá, žehličky, pohodlné sedenie a kopec ďalších uterákov.

  • Ako bude bývať Lauryn Hill

Hotelový apartmán, v ktorom bude Ms. Lauryn Hill ubytovaná, by mal mať teplotu vzduchu 26 °C. Čo sa týka hotelového jedla, jedna z jej špeciálnych požiadaviek znie, že má byť podávané vo veľkosti tapas a má byť podávané s vodou Fiji izbovej teploty. Apartmán pre Lauryn Hill musí byť dostatočne vzdialený od výťahu a dostatočne priestranný. Musia v ňom byť dve kúpeľne a ak by neboli k dispozícii dve spálne alebo dostatok priestoru na jej šatstvo, musí sa pridať druhá prepojená miestnosť. V žiadnom prípade nesmie byť navoňaný mentolovou vôňou, ani sa v ňom nesmú nachádzať kozmetické produkty z mäty. Do jej izby nesmie vstúpiť nikto v topánkach a okrem bežnej výbavy musí obsahovať aj masážny stôl, má byť krásna a v čo najmenšej vzdialenosti od izby jej asistentky. Apartmán a aj celé poschodie hotela, v ktorom sa nachádza musia byť pred jej príchodom dôkladne vytepované a vyčistené.

Ako sólová speváčka vystúpi Ms. Lauryn Hill s kapelou na Slovensku prvýkrát. Koncom leta, konkrétne 23. a 24. augusta sa okrem nej na pódiá 12. ročníka festivalu Uprising postavia ďalšie hviezdy svetového formátu. Medzi potvrdenými umelcami sú reggae a dancehall hviezdy Nneka, Dub Inc, Jo Mersa Marley, Elephant Man, anglické drum´n´bass duo Chase & Status a MC Rage, jamajské legendy Horace Andy a Eek-A-Mouse, americká hudobná senzácia Naturally 7, hip-hopové ikony Smif N Wessun s kapelou a mnohí ďalší domáci aj zahraniční interpreti.

Do pozornosti dávame aj fakt, že najvýhodnejšie lístky si môžete kúpiť len do piatka 2. augusta.  Od 3. augusta budú stáť o päť eur viac. Poponáhľajte sa preto s ich kúpou, pretože permanentky sa míňajú rekordným tempom a VIP lístky sú vypredané. Tešíme sa na vás na dvanástom ročníku festivalu Uprising!

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.
Info a vstupenky
Mobilné aplikácie Rádia Expres