Práve hráme

06/06/2019

Výlet na vyhasnutú sopku Flochovú cez hrôzostrašný les. Aj to ponúka Slovensko


Strať sa s nami a spoznaj kúzelné a tajomné Slovensko!
Každý štvrtok ťa v našom podcaste prevedieme po najkrajších miestach našej krajiny.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

A zrazu sa pred nami objavil sneh. A my sme sa zaborili. Po kolená. Bol začiatok mája. Nikde ani stopy po kúzelnom speve hrdličiek, nikde nezaváňal borový háj, ani tichý mach nešeptal o láske. Ten les nevyzeral ako balada o láske. Ten les vyzeral ako domov Saurona. Alebo medveďa hnedého.

A pritom to všetko tak krásne začalo. Slnečné lúče nás vytiahli z postele a posadili do auta. A sprevádzali nás celú cestu do Kremnických vrchov. Ukázali nám aj renesančný kaštieľ Diviakoch. Aj kúpele Turčianske Teplice. Kráčali vedľa nás aj prvú časť cesty smerom na vyhasnutú sopku Flochovú, náš veľký, 1.319 m vysoký cieľ. No a potom sa s nami rozlúčili a nechali nás napospas temnému lesu.  A tak sme pomaly a opatrne kráčali, popri potôčiku, od prepadliska k prepadlisku, cez machom obrastené kamene, popadané stromy. A cez ticho. Ticho hlbšie ako Mariánska priekopa.

S každým krokom sa nám les zdal viac a viac temný, čakali sme, že spoza niektorého stromu na nás začne mieriť pytliak Flochbardt, ktorý dal Flochovej meno. Alebo, že nás vysmejú lesná víla Bartoška a lesný škriatok Bartoška. Taneční a životní sparring partneri, pre ktorých bola Flochová tanečným parketom.

Alebo, že sa zrazu dostaneme až na Svrčinník, alebo k Čremošnianskemu tunelu, alebo k Harmaneckej jaskyni. A tak sme sa radšej otočili. Cestou späť sme stretli dvoch lesníkov a tí nám položili otázku: „A vy sa nebojíte chodiť samé do lesa?“ Úprimne? Nie! Veď kto sa bojí ….  Ale to predsa poznáte.


Všetky časti podcastu Výlety po Slovensku s One2We:

https://soundcloud.com/radioexpres/sets/vylety-po-slovensku-s-one2we

Viac info o One2We
Mobilné aplikácie Rádia Expres