Práve hráme

23/05/2019

Miro Žbirka chystá oslavu plnú hviezdnych hostí!


Miro Žbirka sa už teraz intenzívne pripravuje na oslavu štyridsiatich rokov svojej úspešnej sólovej kariéry. Na troch exkluzívnych koncertoch v Londýne (26.10.2019), Prahe (3.12.2019) a Bratislave (5.12.2019) divákom ponúkne všetky obľúbené hity a spolu s renomovanými svetovými hudobníkmi aj novinky z oceňovaného Double Albumu.

„Som rád, že sa to podarilo a že budeme na koncertoch hrať nové skladby v zostave, v ktorej sme ich v Abbey Road nahrali. Nebolo jednoduché zladiť termíny vyťažených hudobníkov, ale zvládli sme to. Bude pre mňa potešením si s nimi zahrať a predstaviť tak u nás muzikantov, ktorí boli na veľkých turné s Paulom McCartneym, Ringom Starrom a ďalšími,“ povedal Miro Žbirka.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Nové skladby si s ním zahrá zostava hviezdnych muzikantov: Blair Cunningham (bicie), Robbie McIntosh (gitary), Hamish Stuart (basgitara) a Dean Ross (klávesy), Pears McIntyre (gitary) a producent Double Albumu Rob Cass. Okrem Mekyho si s nimi v skladbe Skúška snov zaspieva Katarína Knechtová a naživo v premiére zaznie skladba Take Me Home, ktorú s Mirom Žbirkom naspievala škótska speváčka Eddi Reader, ktorá na koncertoch pridá aj svoj veľký celosvetový hit Perfect.

Tento obsah nie je možné sprístupniť bez prijatia súborov cookies.

Na bratislavskom koncerte bude blahoželať aj skupina IMT SMILE. Jej líder Ivan Tásler tento rok tiež oslavuje okrúhle výročie a so skupinou chystá pre Mekyho prekvapenie, z ktorého sa určite stane veľká oslava hudby oboch úspešných skladateľov.

„Je pre nás veľká česť byť súčasťou Mekyho oslavy a spolu s kapelou sa na to veľmi tešíme,“ povedal Ivan Tásler.

Kúpiť lístky
Mobilné aplikácie Rádia Expres